ЦСКА отказа да участва в турнир

ЦСКА отказа да участва в турнира за купата на аматьорската лига - единствения трофей, който липсваше във витрината на клуба. Решението дойде 2 часа след обявяването на съперника - „Витоша“ (Бистрица) трябваше да гостува следващата сряда на „Армията“. Заради отказа ЦСКА ще плати глоба за неявяване от 750 лв. Треньорът Христо Янев сметнал, че отборът му е преуморен от многото мачове и този турнир ще натовари прекалено програмата. Подобен повод естествено буди иронични усмивки на фона на двата допуснати гола в 12 мача от началото на сезона във всички турнири. Най-известният футболист в историята на „Витоша“ е премиерът Бойко Борисов, който обаче отдавна не е играл за тима.

Делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД стартира и до 14 дни синдик ще започне да управлява клуба. След заседанието на съда магистратите имат двуседмичен срок да кажат дали акционерното дружество може да се разплаща с кредиторите си, на които дължи милиони. Според изпълнителния директор на „червените“ Александър Тодоров отговорът е не. Това означава влизане на синдик, който ще започне да ръководи клуба. Делото бе при закрити врати и бе възобновено по жалбата на пернишката фирма „Юнис“, която строеше базата на Панчарево при „Титан“, но после всичко бе съборено. Най-големият кредитор на ЦСКА е държавата - над 11 милиона лева неплатени данъци.

В същото време футболистите получиха една заплата и 4 премии след първата си победа над професионален тим през новия сезон - 3:1 над „Нефтохимик“ за купата на България. Над 5000 души на „Армията“ превърнаха нощта във фестивал на пиротехниката. В жребия в петък е възможно ЦСКА да се падне и с „Левски“, който късно снощи гостува на „Поморие“ в Бургас. Досега в отбора вземаха пари на 21-во число, но заради празниците падежът закъсня с 2 дни. За мачовете за купата, включително и срещу „Нефтохимик“, футболистите нямат обещани бонуси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ