"Секси Октоподът" влиза в съда. Анонимен свидетел: Поръчвали проститутки като салата, тарифите стигали до 1000 лева

Антон Петров-Хамстера, сочен за втория човек в престъпната банда Октопод, е ръководил и група, която се занимавала с проституция. За това прокуратурата го прати на съд заедно с още четирима души, сред които е и Мирослав Йончев, който спечели титлата Мистър България за 2003 г.

Разследването по делото, известно като „Секси Октопод“, установило, че Хамстера и хората му вербували всякакви жени. Те обаче били делени на два класа - първи и втори. В първия влизали елитните проститутки, а във втория по-непретенциозни девойки. В тарифите им също имало разлика. В клас втори влизали момичета, предоставящи сексуални услуги на по-ниски цени - 400 лв. за 1 до 2 часа, 600 лв. за услуга от 3 до 4 часа и 800 лв. за ангажимент за цяла нощ или извън София. В клас първи цените били с 200 лв. по-високи.

Хамстера е с обвинение, че е бил бос на групата за проститутки от януари 2010 г. до юни 2012 г. Тогава той беше задържан заедно с Мистър България и шефа на модната агенция „Мy agency“ Мирослав Йончев и охранителя от "Спартак Секюрити" АД Цветко Цветков. По-късно бяха обвинени и Николай Пиронков и Виктор Ирларионов. Според прокуратурата схемата за намиране на момичета за секс услуги започнала още през 2008 г. С тази задача била натоварена млада дама, тъй като имала добри контакти в агенции за манекенки. Пиронков й предложил да „работи“ за 600 лева на час, 800 лв. за 3 часа и 1000 лева за цяла нощ. Половината от спечеленото било за нея, а останалото за шефовете. След няколко месеца дамата била известена, че се налага промяна - трябва да започне да намира други момичета. Тя се съгласила и се свързала с осем млади жени, които започнали да проституират. През 2012 г. Виктор Иларионов пък приел българки в белгийския град Антверпен, казаха от прокуратурата. Той им наредил, че иска от всяка по 1700 евро месечно, независимо колко са изработили. По-късно вдигнал мизата на 2400 евро.

Любопитен детайл е, че основен свидетел на прокуратурата е 42-годишната Ралица Тодорова - разжалвана Мисис България за 2008 г. Тя признава, че е организирала и сама е участвала в платени сексуални услуги.

По време на съдебни заседания за гледане на мерките за неотклонение на задържаните анонимен свидетел разказа, че момичетата проституирали по своя воля. Красавиците нямали нищо против техни снимки да се качват на електронна поща с адрес [email protected], за да ги избират клиенти.
Обвиняемите отричат да имат нещо общо с престъпната мрежа.

Делото „Секси Октопод“ започна, след като прокуратурата отдели материали от т.нар. процес „Октопод“ - за рекет и принуда, по което също подсъдим е Хамстера. От него тръгна и друго дело за проститутки - „Нежния Октопод“, за чийто бос е сочен Митко Полицая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право