Слънце и до 28 градуса днес, на места е възможно да превали

През деня облачността над Западна България ще се увеличи и след обяд на много места ще има валежи, в отделни райони интензивни. В Източна България и по долината на Струма ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус" . Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, и през деня ще се задържи почти без промяна.

Днес в сутрешните часове на много места в низините ще има ниска облачност, която до обяд ще намалее и след обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има ниска облачност. Ще духа до умерен южен, след обяд юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 23°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала.

Над планините от Западна България облачността ще е значителна и след обяд и през нощта срещу събота ще има валежи. Над масивите от Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево. Ще духа предимно умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 11°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето