Путин не смята, че думата "цар" му отива

Владимир Путин смята, че думата "цар" не може да се използва за него, въпреки че като цяло не се интересува как го наричат критиците или политическите му опоненти, пише руската агенция ТАСС.

Руският президент каза това в интервю с американския журналист Чарли Роуз, откъс от което беше публикуван на сайта на телевизия Си Би Ес. Цялото интервю ще бъде излъчено в края на тази и началото на следващата седмица.

В началото на разговора журналистът разказва на президента, че в Америка много се говори за него. "Може би няма какво друго да правят, освен да говорят за мен", предположи с усмивка Путин.

Роуз отбелязва, че някои наричат Путин "цар". "И какво от това? Хората ме наричат по най-различен начин", отвръща той.

Не смята ли президентът, че тази титла му подхожда, пита журналистът. "Не, не ми подхожда", отговаря Путин.

"Не е важно как ме наричат - било то доброжелатели, приятели или политически опоненти, важно е какво ти самият мислиш за себе си, какво си длъжен да правиш в интерес на страната си, която ти е поверила поста на глава на руската държава", казва убедено той.

На въпрос какво най-много харесва Путин у американците, президентът посочва творческия подход - "Креативността, с която вие решавате проблемите".

"Допада ми откритостта и широтата на възгледите им, тъй като това дава възможност на американците да разкрият вътрешния си потенциал. Благодарение на това Америка и постигна такива смайващи резултати в развитието на страната", допълва той. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят