Събират пари за глобата на баба Божия, отглеждала марихуана

Събират пари за баба Божия, която трябва да плати 3000 лева глоба заради отглеждане на канабис. Акцията е подета в петричкото село Самуилово. Както е известно, 82-годишната баба Божия бе обвинена за отглеждането на марихуана. Възрастната жена води повече от пет години дела и преди месец бе оправдана, съобщава БНТ.

От кметството обясниха, че жената трябва да плати 3000 лева глоба и съдебни разноски и затова решили да отворят банкова сметка на нейно име за събиране на помощ.

Повече от месец, след като баба Божия бе оправдана по делото за отглеждане на канабис, жената сподели, че се срамува и не иска да говори след всичко, което й се е наложило да преживее на стари години.

„Не съм виновна за нищо, но вижте какво ми се случи. Срам ме е да изляза в селото, макар че не съм нито лъжкиня, нито крадла“, казва Божия.

Въпреки че я грозеше затвор от поне две години и половина, жената се отърва с глоба от 1000 лева и съдебни разноски на стойност 800 лева.

От НАП я санкционирали преди няколко дни, с което сумата нараснала на 3000 лева, съобщиха от кметството. На баба Божия все още не са й казали, за да не я тревожат. Ако не плати глобите, ще трябва съдия изпълнител да й изземе имуществото. Съседите й разказаха обаче, че вече институциите са й взели най-важното – здравето и спокойните старини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони