На 15 август 2018 да почерпят

Не е било възможно да се предвиди срутването на моста в Генуа

Христо Иванов заложил „бомбата“ в Търговския регистър Бившият правосъден министър оставил стратегическото звено без резервен център

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

200 хил. коли остават без „Гражданска“ От събота шофьорите трябва да сключат нова полица

Тереза Мей: Заплахата от тероризъм във Великобритания остава много висока

Гуардиола с часовник за 170 000 евро

Български тираджия оцелял по чудо в Генуа Жертвите на срутването вече са 35

Обжалваме, ако ни скъсат на шофьорски изпит Комисия отменя решението на изпитващия, ако установи нередности

Влизаме в топ 10 по ръст на БВП Инвестициите се увеличиха с 4,4%

МВР строи Дворец на паспорта за 370 млн. лв. Обявяват утре обществена поръчка за нова система за лични документи

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 15 август 2018

От последните минути: Освобождават двамата гръцки военни от затвора в Одрин

39 общини взимат до 20 млн. лв. 200 фирми получават до 1 млн. евро

Мотор с фалос се заби в автомобил

Теч на сярна киселина в Смядово

Заради теч на сярна кисилена от корозирала цистерна на химическите заводи в град Смядово е приведен план за защита при промишлени аварии. Няма опасност за населението, категорични са експертите от “Пожарна безопасност и защита на населението”.

През час се правят замервания в река Смядовска, която потече жълта, но до момента всички показатели са в норма. От ГД „ПБЗН“ са изпратили допълнителни сили и средства – специализирани автомобили, цистерни и помпи от София, Велико Търново, Русе, Варна и Бургас. След вторичен оглед ще бъде решено дали да бъде претоварена в друг контейнер, или ще се прави неутрализация на киселината. Следят се източниците на питейна вода в Смядово, водата е годна за пиене. Към момента няма опасност от замърсяване. На място всеки момент ще пристигне ст. комисар Красимир Шотаров, Директор на дирекция „Оперативни дейности“ към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

По разпореждане на управителя на ВиК Светлозар Дамянов екипи от лабораторията на дружеството извършват замерване на киселинността на водоизточниците на всеки два часа. По данни от 20.00 ч. на 24 септември пробите от шестте водоизточника, които захранват град Смядово, показват киселинност в нормите. В нормите са и резултатите от шахтовите кладенци, от които захранват с вода селата Янково и Бял бряг. Резултатите се потвърждават и от пробите на водата от 8.30ч. днес /25 септември/ и няма опасност за населението.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.