Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Лиляна Павлова: Има необходимост от магистрала между София и Солун

Трафикът от София до Солун доказва необходимостта от магистрала в този участък. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на подписването на договорите за проектиране, строителство и супервизия на автомагистрала „Струма“ – ЛОТ 3.3“, съобщи “Фокус”.

Министър Павлова заяви, че днес дава старта на изграждането на дългоочаквания участък от АМ “Струма” – ЛОТ 3.3. Това е една част от проекта за изграждането на автомагистралата през Кресненското дефиле. Това е и първият проект, който започва своята реализация по линия на Оперативна програма “Транспорт” 2014 – 2020г.”, посочи министър Павлова. По думите ѝ, от АМ “Струма” остават да бъдат изградени още около 62 километра. “Това е целият ЛОТ 3. Този ЛОТ е разделен на 3 основни подучастъка. ЛОТ 3.1 започва от Благоевград, където следващите дни и седмици ще завърши строителството. Имаме и един подобект – тунелът на Железница. Следващият участък е Кресненското дефиле, а участъкът, за който договор сключваме днес, е от Сандански до Кресна”, коментира още министър Павлова.

“Успяхме в кратки срокове, след като получихме мандат през миналата седмица от Министерски съвет, да подпишем договор за безвъзмездна помощ, за да може още преди самият проект да е окончателно одобрен от ЕК, ние да сключим договор с избрания изпълнител и да започнем работа”, обясни още тя.

Проектът на ЛОТ 3.3 на АМ “Струма” включва 9 мостови съоръжения и 2 големи пътни възела, съобщи Палова.

“Всичко това трябва да бъде прецизирано и допроектирано с точни параметри, за да имаме детайлен технически проект и разрешение за строеж. Отделно от това започваме всички необходими дейности за извършването на отчуждителни процедури, което е важен елемент, за да може успешно да издадем разрешението за строеж”, обясни министър Павлова.

По думите ѝ, след приключването на процедурите, още в началото на строителния сезон на 2016 година, фирмата-изпълнител ще може да започне работа.

“Сключваме предсрочно договорът с изпълнителя на ЛОТ 3.3 на АМ “Струма”, за да започне работата незабавно. Какво предстои от тук нататък? Днес сключихме договор за строителство и строителен надзор, но този тип проекти е на принципа на така нареченият “инженеринг”. Това означава, че строителя има първия и основен ангажимент да допроектира началния проект за изграждането на участъка”, посочи министър Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете