1000 лева глоба за майка от Свищов, била детето си

Районният съд в Свищов постанови 1000 лв. глоба за агресивна майка, която пребила детето си и му причинила сериозно увреждане. Домашната саморазправа се разиграла на 30 март тази година.

Меглена П. посегнала на невръстното си момиченце, защото била афектирана при свада със съпруга си. В злополучния ден двамата родители се скарали люто като взаимно се обвинявали в лошо възпитание на двете си деца. Докато си разменяли обиди, се появили децата и Меглена П. се нахвърлила върху тях да ги бие. Свищовлийката яростно шамаросала дъщеричката си А.Д. като и спукала тъпанчето на лявото ухо.

За случая била сезирана Районната прокуратура в крайдунавския град, която разпоредила разследване, а след това строгата майка била изправена на подсъдимата скамейка. С решение от 24 септември свищовските магистрати са освободили Меглена П. от наказателна отговорност като са и наложили парична санкция в полза на държавата. Тя ще трябва да плати и 90 лв. разноски по делото.

Междувременно обаче по казуса са реагирали и социалните служби. От Агенцията за закрила на детето преценили, че Меглена П.не е в състояние да се грижи за рожбите си. На двете деца била осигурена полицейска загрила, а по-късно те били настанени в приемни семейства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони