20 години затвор за палача, нанизал 18 пъти с нож приятелката си

Присъда от 20 години затвор получи в смолянския окръжен съд 45-годишният Мариян Юруков, който уби по особено жесток начин приятелката си в смолянското село Виево. Той бе осъден на доживотен затвор, но заради признанието му и съкратеното съдебно следствие магистратите редуцираха наказанието на 20 години затвор при строг режим.

Мариян уби 45-годишната Соня Наумова/45 г./ на 7 февруари т.г. След като пийнали по обяд, те си вдигнали поредния скандал за 15 000 лв. похарчени от продажбата на наследствена къща на мъжа.

Разпрата се развихрила и жената се обадила на тел.112 за помощ, а в следствие Мариян я подгонил с ножа на улицата и я наръгал повече от 18 пъти. Четири от тях са били фатални и смъртта й е била мъчителна, агонизирала е няколко минути, съобщиха запознати със случая. Въпреки множеството рани, Соня успяла да мине около 60-70 метра, държейки с ръце корема си, от който бликала кръвта, преди да се свлече и издъхне. Убиецът й побягнал към гората.

От мобилния си телефон се обадил на свой познат и му казал, че е убил Соня и възнамерява да се обеси, след което съобщил и на тел. 112. Малко по-късно полицаите успели да го издирят в гората и го заловили. Двамата живеели заедно от около четири години на съпружески начала в дома на Соня във Виево. Мариян често употребявал алкохол, а когато се напиел, ставал груб и агресивен. Преди година, навръх рождения си ден, Соня отново бе наръгана от Мариян с нож в корема, но тогава жената бе спасена. Пред полицаите Юруков повтарял, че съжалява за това, че не успял да я убие, тъй като твърдо бил решил да я наръга в сърцето, след което да сложи край на собствения си живот. След това обаче пак Соня пак го приела да живеят заедно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право