Училищен директор: С новите промени децата ще могат да правят бели (видео)

Новоприетите промени са добри за учениците, но не и за учителите, тъй като "така децата биха получили по-голяма свобода да правят бели". Това каза пред "Нова телевизия" директорът на столичното 51 СОУ „Елисавета Багряна” Асен Александров. 

Той припомни, че досега наказанието е важало една година и за 15 неизвинени отсъствия е можело ученикът да бъде изключен. Докато сега тези 15 ще са само за един срок и започне ли следващият, разполагаш с още 15. Той сподели, че миналата година е забранил мобилните телефони още преди приемането на този закон. Директорът разказа, че мобилните устройства и новите технологии трябва да служат за развиване на учебния процес, а не за разсейване на учениците.

Мария Найденова е родител на двама ученици. Според нея след промените няма да има голяма полза и дисциплината няма да се подобри. По думите ѝ тези правила са заложени в правилника на училищата, но не се прилагат успешно. Според Мария трябва да се налагат строги наказания, но трябва да има кой да ги следи и прилага. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование