Просветният шеф дава по 1000 лева месечно на съветници

Министърът на образованието Тодор Танев дава по около 1000 лева на месец на съветниците си. Професорът е известен, че има голям екип от съветници. По 1200 лева всеки месец получава г-жа Ивет Жаблянова, съпругата на депутата от БСП и голям критик на новия проектозакон за просветата Валери Жаблянов. Както е известно, тя има договор да подпомага въвеждането на дуалното обучение, а общата стойност на услугата й е оценена на 7200 лева. „Труд“ разполага с документите за трудово-правните отношения на съветниците.

Правни консултации на хонорар

По 1100 лева получава месечно по граждански контракт е за другият съветник на министъра Румен Тодоров, който има за задача да събира информация за заседанията на политическия кабинет. Правни консултации дава Валери Иванов за общата сума от 19 200 лева, нищо, че образователното ведомство има цяла юридическа дирекция. В списъка на съветниците на министъра има един пенсионер, но именит - Роберто Джераси, който е и председател на Израилтянския духовен съвет. Негов колега е пробационният служител Георги Станков, който има стаж като психолог и учител от Хасково. Станков е работил и за ВМРО-БНД и има докторат по публична администрация. Според автобиографията, с която се е представил в министерството, той има умения за активно слушане, а като артистични заложби е описал, че има опит с участия в психодрами. Като свой плюс Станков е описал, че е развил умения за четене и писане, защото е научен на това в семейството си и сега може да „чете и пише свободно“.

ПОПЪЛНЕНИЯ

Млади кадри от НБУ

В екипа на министъра има млади кадри на Нов български университет. Това са Ирена Тодорова и Методи Иванов - най-младите кадри в екипа на министъра. Те са родени през 80-те години и са главни асистенти в частния вуз. Иванов е посочил още, че има завършен курс по брокер и е бил доброволец в БЧК. В екипа от кадри на НБУ е и главният асистент по политически науки Любомир Стефанов. Нашият министър има съветници почти колкото премиера, казват в образователното министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование