САЩ с планове да ограничат китайските инвестиции в американски технологични фирми

Шефът на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски, пред „Труд“: Вкарахме се в притчата за слона и слепците

Пореден протест в Гърция срещу споразумението за името на Македония

Покрив се срути върху 6 коли

Борисов звънна на Ердоган, честити му победата на изборите

Висшата избирателна комисия обяви Ердоган за победител на президентските избори в Турция Страната премина още една проверка за демокрация, давайки пример на целия свят, заяви президентът

Златко Далич: Гросмайсторът на “шахматистите”

Над 400 мигранти бяха спасени от бреговата охрана край Либия

На 25 юни 2018 да почерпят

Като на кино дойде Megane RS Най-бързият модел на Renault завива с четирите колела

Трансферът на Недялков – буря в чаша вода

Да твориш цветя от вафлена хартия Майсторката Петя Шмарова провежда обучения във Великобритания, Белгия, Сингапур

По-смъртоносно от болестите и войните

Принц Уилям пристигна в Йордания

Бесарабски младежи възраждат историята с народни носии Вадят грижливо пазените дрехи от сандъците на бабите

Просветният шеф дава по 1000 лева месечно на съветници

Министърът на образованието Тодор Танев дава по около 1000 лева на месец на съветниците си. Професорът е известен, че има голям екип от съветници. По 1200 лева всеки месец получава г-жа Ивет Жаблянова, съпругата на депутата от БСП и голям критик на новия проектозакон за просветата Валери Жаблянов. Както е известно, тя има договор да подпомага въвеждането на дуалното обучение, а общата стойност на услугата й е оценена на 7200 лева. „Труд“ разполага с документите за трудово-правните отношения на съветниците.

Правни консултации на хонорар

По 1100 лева получава месечно по граждански контракт е за другият съветник на министъра Румен Тодоров, който има за задача да събира информация за заседанията на политическия кабинет. Правни консултации дава Валери Иванов за общата сума от 19 200 лева, нищо, че образователното ведомство има цяла юридическа дирекция. В списъка на съветниците на министъра има един пенсионер, но именит – Роберто Джераси, който е и председател на Израилтянския духовен съвет. Негов колега е пробационният служител Георги Станков, който има стаж като психолог и учител от Хасково. Станков е работил и за ВМРО-БНД и има докторат по публична администрация. Според автобиографията, с която се е представил в министерството, той има умения за активно слушане, а като артистични заложби е описал, че има опит с участия в психодрами. Като свой плюс Станков е описал, че е развил умения за четене и писане, защото е научен на това в семейството си и сега може да „чете и пише свободно“.

ПОПЪЛНЕНИЯ

Млади кадри от НБУ

В екипа на министъра има млади кадри на Нов български университет. Това са Ирена Тодорова и Методи Иванов – най-младите кадри в екипа на министъра. Те са родени през 80-те години и са главни асистенти в частния вуз. Иванов е посочил още, че има завършен курс по брокер и е бил доброволец в БЧК. В екипа от кадри на НБУ е и главният асистент по политически науки Любомир Стефанов. Нашият министър има съветници почти колкото премиера, казват в образователното министерство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.