Треньорската легенда Кристоф Даум пред “Труд”: Трябва да рестартирате спорта си

„Чудовището“ се готви за исторически полет (ИНФОГРАФИКА) Размахът на крилете му е по-дълъг от футболно игрище

Димитър Цанчев: Успехът на сещата в София е, че обедини страните от ЕС по темата за Западните Балкани

За три часа над 5000 души разгледаха Парка на миниатюрите във Велико Търново

Сънародниците ни в Словашката република не срещат достатъчна подкрепа от българската държава

Пиян шофьор бяга от проверка и оказва съпротива на катаджии

Завършващи от 22 държави получиха дипломите си от Американския университет

И западни разузнавания са предупредили Турция за готвено покушение срещу Ердоган

18-годишен без книжка ударил велосипедист на 84 години Още двама неправоспособни, но и пияни задържа полицията

Пролетният сафрид се появи Морските вълци пак се жалват от делфините

„Паркинги и гаражи” в Търново с най-голяма печалба за тримесечието Следват го „Обредни дейности” и Онкодиспансера

Иконописец изографисва човешки тела 32-годишният Пламен Русев от Велико Търново се слави като един от най-добрите татуисти

Десетки се изкачиха до Копитото в памет на Боян Петров

Станишев: Успехът на срещата в София са поетите инвестиционни ангажименти към Западните Балкани

Столична община: Всички показатели на питейната вода в София са в норма

Плевнелиев в САЩ за юбилейна сесия на Общото събрание на ООН

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в САЩ за участие в 70-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации.

На 26 септември в сградата на Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк държавният глава ще разговаря с представители на българската общност, съобщиха от прессекретариата му.

На 27 септември президентът Плевнелиев ще участва в Срещата на върха за приемане на Дневния ред за развитие след 2015 г. и ще направи изказване. В централата на ООН държавният глава ще проведе среща с генералния секретар Бан Ки-мун и ще участва в Среща на глобалните лидери по въпросите на равнопоставеността на половете и овластяването на жените.

По-късно през деня президентът ще разговаря с представители на еврейските организации, след което ще участва в Церемонията по връчване на Годишните награди на инициативата на Бил Клинтън за личности с големи заслуги за намиране на решения на глобалните предизвикателства. Събитието се провежда в рамките на „Глобалната инициатива Клинтън 2015“.

Президентът ще участва в Среща на върха за противодействие на ИДИЛ и войнстващия екстремизъм, организирана по инициатива на президента на САЩ Барак Обама, която ще се проведе на 29 септември. Държавният глава ще разговаря с председателя на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН Могенс Люкетофт, след което ще вземе участие и в Срещата на лидерите на държавите от Адриатическия, Балтийския и Черноморския региони.

На 30 септември в 16.00 часа (българско време) президентът Росен Плевнелиев ще направи изказване пред Общото събрание на ООН.

По-късно през деня държавният глава ще се срещне с председателя на Македонската патриотична организация Джордан Лебамов. Основана през 1922 г. в САЩ от наши сънародници, организацията си поставя за цел да запази и разпространи историческата памет, традициите, вярата и българския език сред емигрантите в САЩ и Канада от географската област Македония. Преди две седмици МПО беше удостоена с Почетния знак на президента на Република България.

В рамките на участието на държавния глава в 70-ата сесия на Общото събрание на ООН ще бъдат организирани и редица двустранни срещи на високо и най-високо ниво.

Президентът Плевнелиев ще приветства и участниците във Фестивала на българския филм в Ню Йорк „Sofia Independent NYC“, който се провежда под негов патронаж и е посветен на 100 годишнината на българското кино.

В програмата на посещението на българския държавен глава са предвидени и работни среща с американски инвеститори, както и с представители на американски компании, членуващи в Бизнес съвета за международно разбирателство, на които ще бъдат представени възможностите за инвестиции в страната ни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.