Пловдивският регион се сдоби с първата винена карта в България

Пловдивският регион вече разполага с първата в България винена карта, очертаваща туристически път на виното.

Картата е резултат от съвместните усилия на 8 винарски изби и 2 специализирани заведения за вино в града под тепетата. Първият тираж на винената карта е 30 000 бройки, които ще се разпространяват безплатно в хотели, заведения, туристически информационни центрове и на други места, а вече се готви второ допълнено издание.

Винената карта ще е един от основните продукти, които ще бъдат представени на Международната среща на туроператорите през ноември. "От гледна точка на изби, лозови масиви и традиции регионът ни най-наситен", коментира Стефан Стоянов, зам.-кмет на Пловдив по културата и туризма.

Той припомни, че през следващите 8 месеца в Пловдив ще се проведат 2 големи винени форума. Само след месец в края на октомври в града под тепетата пристигат над 250 журналисти от 30 държави от цял свят, които се занимават с онлайн маркетинг на вино. От 29 април до 1 май 2016 г.

Пловдив пък ще е домакин на суперпрестижния "Concours Mondial de Bruxelles", който за пръв път в 23-годишната история на конкурса ще се проведе в Източна Европа. Форумът ще събере 300 участници и топсомелиери от 5 континента, ще бъдат представени вина от цял свят като Пловдивският регион ще има възможност да презентира своите винарски изби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес