82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Кандидатите на ПП ГЕРБ в Стражица влизат в кампанията с номер 6

Първата жена кмет в историята на Стражица отново ще се бори за кметското място
Под номер 6 в бюлетината ще състезават в Стражица кандидатът на ПП ГЕРБ инж. Детелина Борисова, досегашен управник на Общината и първата жена кмет в историята на града, кандидатите за общински съветници, и кандидатите за кметове на кметства. В нейния мандат Стражица бе призирана на първо място за най-прозрачна община в България според проучване на Програмата за достъп до информация.

При управлението на инж. Борисова само от привлечени средства от фондовете на ЕС за 4 години, в Стражица и района са влезли над 30 милиона лева. За сравнение, годишният бюджет на Общината е малко над 10 млн. лева. За периода ремонтираните и асфалтирани пътища, и улици възлизат на 25 километра, а облагородените междублокови пространства са над 8 декара. Общият брой на потребителите на социални услуги от 2012 г. досега, е 2 565 човека, а отделно броя на обхванатите уязвими деца от 0 до 7 г. и техните родители по проекта за социално включване, е 2 700. За този мандат с ограничените възможности, с които разполага Общината като работодател, са осигурени 951 временни работни места, или в стотици семейства е била осигурена работа за един или двама човека.

От изградените нови канализации с пречиствателни станции в селата Камен, Сушица и Кесарево ще се възползват 3968 еквивалент жители. Четири църкви по селата а възстановени и ремонтирани, благодарение на ПРСР. Те могат да обслужват потенциално над 2000 миряни. Аязмото „Света Марина“ бе превърнато в туристическа атракция заедно с параклиса там, като обектът може да обслужва потенциално 3200 жители от близките села Кесарево и Джулюница. За този мандат са ремонтирани осем детски градини и училища, в които учат и се възпитават 555 деца и подрастващи.

* Избори 2015 – платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.