82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Спряха принудително леярна в „Монтюпе“ в Русе, откриха и други замърсители

Инсталацията за каруселно леене на алуминий в завода за авточасти на „Монтюпе“ край Русе е пломбирана заради доказаното изпускане на вредни емисии във въздуха, съобщи директорът на РИОСВ Лилия Атанасова. Принудителната мярка е наложена от 13 до 16 ч. в петък следобед.

„Не беше отказан достъп, но се забави техническото изпълнение на пломбирането“, уточни екошефката. Въпреки отказа на дружеството да приеме официално заповедта за спиране на част от производството, тя е връчена по Административно-наказателния кодекс. Обжалването й пред МОСВ и Административния съд не спира изпълнението й. Забраната ще важи, докато дружеството не изпълни изискванията на издаденото комплексно разрешително за работа.

„Спряна е само една леярна за леене на глави за „Ауди“, обясни Лилия Атанасова. От 8 карусела в „Монтюпе“ работят още 3, един е учебен и останалите могат да се включат. От завода за заявили, че работят само през деня. Изискани са справки от Областната инспекция по труда за работните часове от 13 септември досега. Освен наложените 2 глоби за 14 400 лв., е издадено наказателно постановбение за 35 000 лв.

При контролните проверки на 17 от 35 други предприятия в източната промишлена зона на крайдунавския град са засечени и други нарушения. В Лубрика“ са установени превишени концентрации на серни оксиди от изпускащо устройство и използвано неразрешено гориво. На фирмата ще се връчи наказателно постановление.

В цех за обработка на кожи са открити много животински мазнини, които генерират неприятни миризи и изгаряни отпадъци от автомобилни гуми и кабели. Собственикът не е представил разрешително за дейността си. Край село Николово екоинспектори се натъкнали на свинеферма, в която животински продукти са доставяни с открит камион. Заради липсата на пречиствателни съоръжения заблатените терени от течни торови маси миришели ужасно. Открити са и много „огнища на нерегламентирани отпадъци в крайни квартали на Русе, където се изгарят отпадъци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.