Готови за есента с Панчакарма

Тази есен Галерия за масажи Рудраакша провежда за седми път програмата Панчакарма с участието на уважавани индийски специалисти в релаксиращата атмосфера на хотел „Грийн лайф – Банско“. Ръководители на екипа са д-р Виджай Шийл Упадхиай и Димитър Попов управител на Галерия за масаж Рудраакша.

Програмите се провеждат в периода 02 октомври – 24 октомври 2015 г.

Панчакарма включва всекидневна медитация, процедури, масажи и терапии според програмата - Абянга, Марма, Нася и Карна-Пурана, Басти терапии, Матра Басти, Нетратарпана, Пижичил, Пинда-сведа, Удвартана, Широдара – Широбянга, Сведана, консултации с Аюрведа доктор (Вайдия), Фито бъчва, лекция на тема Аюрведа – природосъобразен начин на живот – храна, движение, мисли. За закуска, обяд и вечеря се използва сатвична храна – сатвичната диета включва консумация на чисти храни които водят до истинско здраве.

За правилното и аюрведично изпълнение на процедурите се грижи съвместен екип от индийски и български специалисти. Специалистите са с богат опит в източните масажи и терапии, в оздравителните, пречистващи и детоксикиращи програми, възстановяването и поддържането на добро здравословно благосъстояние.

Менюто за програмата е съставено от аюрведичен лекар и се изпълнява по автентична методика. По време на програмата всеки получава съвети за специална индивидуална диета. В нея е включено китчари - ястие с ориз и зелена леща, което е не само хранително и лесно смилаемо, но и детоксикиращо. Избягват се студени напитки и храни, млечни продукти, месо, кофеин и рафинирана захар преди, по време и след Панчакарма.

Панчакарма е продължителен процес, който не свършва след приключване на програмата. Физическите, умствените, емоционалните и духовните ефекти могат да се усещат седмици и месеци след терапията. Важно е съзнателното провеждане на процедурите и отбелязването на позитивния резултат.

Преходът от лятото към есента предизвиква огромна промяна в климатичните условия и в тяхното влияние върху човешкото тяло и здравето като цяло. Това е времето, когато обикновено се появяват проблеми с очите, кожата, храносмилането. Според Аюрведа това е най-подходящият момент за премахване на натрупаните токсини в тялото, за да останем здрави в предстоящия сезон. Панчакарма е естествена аюрведична система от терапевтични процедури за прочистване на тъканите от токсини, отваряне на фините канали и ревитализация на тялото и ума. Панчакарма засилва имунната система, намалява зависимостта към лекарства и забавя стареенето. Води до дълбока релаксация и чувство на удовлетвореност.

За допълнителна информация и записвания:

Галерия за масажи „Рудраакша“

e-mail: [email protected]

тел.: 02 846 75 00; 0878 631 225

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве