Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Бареков: Борисов попадна в капана на Меркел

„Борисов е постъпил добронамерено, поискал е финансова подкрепа от Германия. Меркел, която на думи много обича г-н Борисов и България, го е вкарала в капан. Тя му е обещала подкрепа с по 30 евро на бежанец, ако България приеме статут на “гореща точка”. На Борисов не е имало кой да му обясни, че това би било катастрофално за българския народ”. Това заяви евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков в предаването “Лице в лице” по bTV.

“Според плана, който са имали германците, 100 000 бежанци е трябвало да дойдат в България през следващите месеци и тези бежанци е трябвало да бъдат регистрирани у нас. Тук е и капанът на г-жа Меркел, защото, когато един бежанец дойде в България, страна със статут на “гореща точка”, той се регистрира в нея и после дори да го изпратим в Германия, г-жа Меркел ще го върне обратно в София.”, обясни Бареков.

„Затова беше много важно тази тема да бъде изговорена. Ние си я изговорихме в нашата група на ЕКР, те – в ЕНП и когато вече ние, депутатите, разбрахме на другия ден какво се е случило, тръгнахме да защитаваме и България, и г-н Борисов. Аз съм човека, на когото най-много му отива да критикува Бойко Борисов, но тук не става дума за това. От доброта го е направил, така да се каже, но понякога и добрите намерение, когато са съчетани с известна доза невежество, водят до неприятни резултати, посочи евродепутатът.

Според него разговорът с Меркел е един дипломатически гаф на българското правителство. „Борисов се е изкушил, че 3 милиона евро ще влизат всеки ден, ако България стане „гореща точка“. Направили са си логична сметка с министър Горанов, че един пенсионер у нас живее с 5 евро и за толкова може да се организира един храноден на бежанец, а останалите 25 евро да отиват в националния бюджет за социална политика. Но 100 000 бежанци вече водят до катастрофа“.

Бареков е категоричен, че в случая Меркел е злият гений. „Не знам защо така всички я хвалят и обичат, но Европа е смъртно болник на смъртно легло. Европа и България имат наистина нужда от дълбоки реформи. Патриотично-консервативни коалиции, в които аз участвам като европейски депутат, спечелиха почти всички избори в Европа през последните месеци, сега ще спечелим и в Полша. В момента се вижда, че държавите, които нямат проблеми с бежанците са държавите, управлявани от патриотично-консервативни правителства“, каза евродепутатът.

„Не искам да защитавам това правителство, защото беше порочно заченато. България има нужда от дълбоки реформи, а това управление не е способно да направи никакви реформи. И сега ГЕРБ и ДПС си управляват заедно, продължават си модела. Дори г-н Сидеров, който беше единствената опозиция в парламента ме разочарова. Когато всички са във властта, народът отива в опозиция“, каза Бареков.

Той коментира и предстоящия вот като заяви, че коалицията, която е регистрирана в ЦИК се казва “България без цензура” и е издигнала кандидати за кметове в големите градове, за разлика от политическите формации на бившите му съпартийци. „Имаме сериозно намерение на тези избори да сме единствените алтернатива на управляващите, те вече не са само ГЕРБ. Нашият кандидат Мария Календерска е единствената възможна опозиция на г-жа Фандъкова и единственият кандидат, който може да говори истината за модела в София. Тя беше първата, която постави проблемът с бежанците преди още Фандъкова да се е сетила за него, посочи Бареков.

Той коментира, че всички други кандидати ще се върнат в парламента на топлите си места след вота, докато Календерска ще остане да води битка със статуквото в градския съвет на София.

* Избори 2015 – платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете