Пращат на съд чиновничка от агенцията по горите

Радостина Върбанова взела 1600 лв. рушвет от “зелен” бизнесмен

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Радостина Върбанова, служителка в Изпълнителната агенция по горите. Тя ще отговаря за подкуп и злоупотреба със служебно положение.

Според държавното обвинение в продължение на половин година - от ноември 2009 до май 2010 г. Върбанова, която била технически сътрудник в отдел “Промени в горския фонд” поискала и приела няколко пъти пари от бизнесмен, който се занимавал с производство на електрическа енергия от възобновяеми източници. Чиновничката взела общо 1400 лв., които били преведени по личната й банкова сметка. Срещу сумата Върбанова съставила официални документи в нарушение на служебните си задължения. След като получил книжата, за които си платил, бизнесменът установил, че те били фалшиви, съобщават от прокуратурата.

Освен за подкуп служителката ще отговаря и за злоупотреба с държавния си пост. Върбанова поискала и получила 600 лв. и от друг бизнесмен, “за да му изпрати нещо по пощата, за по-бързо” - документи, които трябвало да изготви. Tя не бе открита за коментар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право