Михаил Миков: Имаме силата да кажем „Стига!” на местно самоуправление, което разделя

„БСП и нейните кандидати и коалиционни партньори ще имат силата, енергията да кажат „Стига!” на това местно самоуправление, което разделя градовете, хората, общините на бедни и богати, на първа и втора категория, на лъскав център и спални”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на откриването на кампанията на партията за местни избори-2015г на поляната срещу Кооперативния пазар в Люлин.

„Всички могат в зали и под покрив, но БСП може и така – в дъжда, в снега, през тези 125 години, които е политическата сцена в България – и на власт, и в опозиция”, допълни той. Миков обясни, че от Люлин е започнала кариерата на арх. Тодор Булев, когато се е говорело за жилищни райони. „Днес самите люлинци наричат своя квартал спалня на София”, коментира председателят на БСП и допълни, че така начират и другите квартали, които тези 25 години са се откъснали от лъскавата фасада.

„Откъснаха се от туристическия център, в който минават азиатските туристи и снимат. Защото никой не ги води да видят как живеят обикновените софиянци в Люлин, Овча купел, Обеля, Младост и Орландовци”, каза още той.

Миков подчерта, че БСП иска да предложи друга политика – за хората и за общините. „Друга политика, която държи сметка за доходите на живеещите в тези райони. Защото когато отидеш през деня на работа в центъра трябва да се платят синята и зелената зона. Когато заплатата ти е около 700 лв, това е 10% от месечния доход”, поясни Миков.

„Хубаво е, че София расте, но не и това, че расте застрояването на зелените площи. Жилищните райони се превръща в свръх застроени жилищни спални”, категоричен е Миков.

По неговите думи затова проф. Мирчев, кандидатите на партията и хората от БСП искат друга, по-справедлива политика - за хората и общините. Михаил Миков пожела успех на кандидатите на БСП и на софиянци за една друга по-различна София.

*Местни избори 2015. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини