Българският посланик в Белград с остър протест срещу поругаването на военния паметник-костница „Ледена стена” край Ниш

Ангел Джамбазки: Последната реч на Юнкер наподобява реч на Брежнев

Зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков: Работим за това отбранителна индустрия да се включи в проектите за модернизация на Въоръжените сили

За първи път София събира разделно текстилни отпадъци Правят дизайнерски дрехи от боклук

Николина Ангелкова и Бисер Петков подписаха споразумение за обучение на кадри за туризма

Профилактика на вентилационната система в тунел „Витиня“ спира движението по „Хемус“

Запорирано е имуществото на семейство Арабаджиеви

Мариана Попова роди Екатерина (СНИМКА)

Федерер поиска да играе в дует с Ноле

37-годишен мъж заплаши с убийство екип на Бърза помощ в Пловдив и избяга

Министър-председателят на Косово: Отваряме границата с Албания от Нова година

Каракачанов на Каймакчалан: Никога няма да забравим българските чеда, които загинаха за България

70 души са се разболяли на круизен кораб в Ротердам

Главният прокурор: Да се криминализира дори приготовлението за производство на нелегални цигари

Вижте как Путин стреля със снайперистка карабина на полигона на „Калашников“ (ВИДЕО) 

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Карлово Теодор Шойлеков събра експерти по туризъм на кръгла маса

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Карлово Теодор Шойлеков и общинската структура на ГЕРБ – Карлово организираха кръгла маса, посветена на Международния ден на туризма. Срещата за проблемите и възможностите за развитието на туризма предизвикаха дискусии, в които участваха и многобройните участници и публика. Специалните лектори проф. Румен Драганов-директор на Института за анализи и прогнози в туризма, Анелия Генова-експерт „Маркетинг” в сферата на туризма и Симеон Караколев-организатор на събора в Рожен, споделиха опита си и отговориха на въпроси как може да се възроди туризма и да бъдат привлечени туристи в региона.

Експертите споделиха своите практики на национално ниво, които могат да се приложат и в община Карлово. „В продължение на няколко месеца, възоснова на срещите и разговорите ми с хората, с помощта на специалисти в тази сфера, аз вникнах в проблемите. Работим по стратегия за възраждането на всякакъв вид туризъм тук-исторически, архитектурен, планински. Нашата цел и акцент е да покажем на хората от страната и от целия свят това, с което историята и природата ни е дарила. Тази стратегия ще бъде приложена, ако аз стана кмет на общината и тя ще е дълготрайна и успешна”, коментира домакинът на събитието Теодор Шойлеков.

Организаторът на Роженския събор Симеон Караколев декларира подкрепата си за кандидата за кмет на ГЕРБ и обеща да помага с всички сили и в Карловско да се организира събитие от такъв мащаб като събора в Рожен. Карлово заслужава това и има капацитет тук да има неспирен събитиен туризъм, бе мнението на участниците в кръглата маса. В края на срещата Теодор Шойлеков представи акцентите върху които смята да работи за в бъдеще. Освен в туризма, погледът му е насочен и в сферите на икономиката, здравеопазването, образованието и привличането на инвестиции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.