Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Карлово Теодор Шойлеков събра експерти по туризъм на кръгла маса

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Карлово Теодор Шойлеков и общинската структура на ГЕРБ – Карлово организираха кръгла маса, посветена на Международния ден на туризма. Срещата за проблемите и възможностите за развитието на туризма предизвикаха дискусии, в които участваха и многобройните участници и публика. Специалните лектори проф. Румен Драганов-директор на Института за анализи и прогнози в туризма, Анелия Генова-експерт „Маркетинг” в сферата на туризма и Симеон Караколев-организатор на събора в Рожен, споделиха опита си и отговориха на въпроси как може да се възроди туризма и да бъдат привлечени туристи в региона.

Експертите споделиха своите практики на национално ниво, които могат да се приложат и в община Карлово. „В продължение на няколко месеца, възоснова на срещите и разговорите ми с хората, с помощта на специалисти в тази сфера, аз вникнах в проблемите. Работим по стратегия за възраждането на всякакъв вид туризъм тук-исторически, архитектурен, планински. Нашата цел и акцент е да покажем на хората от страната и от целия свят това, с което историята и природата ни е дарила. Тази стратегия ще бъде приложена, ако аз стана кмет на общината и тя ще е дълготрайна и успешна”, коментира домакинът на събитието Теодор Шойлеков.

Организаторът на Роженския събор Симеон Караколев декларира подкрепата си за кандидата за кмет на ГЕРБ и обеща да помага с всички сили и в Карловско да се организира събитие от такъв мащаб като събора в Рожен. Карлово заслужава това и има капацитет тук да има неспирен събитиен туризъм, бе мнението на участниците в кръглата маса. В края на срещата Теодор Шойлеков представи акцентите върху които смята да работи за в бъдеще. Освен в туризма, погледът му е насочен и в сферите на икономиката, здравеопазването, образованието и привличането на инвестиции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете