Драгомир Стойнев: За БСП кметът Кичка Петков е гордост

БСП в Чирпан откри предизборната кампания

„Моделът на развитие на община Чирпан трябва да се представи на българските граждани. Кметът Кичка Петкова доказа, че не само инфраструктурата може да е единствен приоритет за едно управление, а и грижата за хората и добре стопанисваната община”. Това заяви зам.-председателят на БСП и народен представител от левицата Драгомир Стойнев по време на откриването на кампанията на партията за местни избори'2015 в музейния комплекс „Яворов”. „За БСП кметът на Чирпан е гордост, едва ли има кмет, който да се похвали с такъв отчет за изпълнени ангажименти към най-малките и до най-възрастните в общината”, подчерта Стойнев и изрази недоумение от отхвърленото от опозицията кметско предложение за безплатно ползване на детски градини. „И в момента се готви геноцид в образованието, после се чудим защо младите хора напускат родината ни. За да спрем тези действия на управляващите в страната, трябва да победим на изборите на 25-ти октомври”, призова Стойнев.

„БСП отива на изборите с високо вдигната глава в Чирпан, защото облика и визията на общината се промениха”, категорични бяха хората, дошли на събитието, за да поздравят кмета Петкова и да й благодарят за свършеното. „Политиката ни през тези 4 години беше социално ориентирана. За първи път живеещите в малките населени места разбраха, че има кой да реши и най-тежките им проблеми. Запазихме и ремонтирахме болницата, социалния патронаж, осигурихме топъл обяд за над 200 души, осъществихме над 20 проекта, обновихме паркове, площадки, изградихме фитнес зали, игрища, асфалтирахме непроходими пътища дълги години”, с вълнение Петкова направи равносметка на мандата и пое нови социални ангажименти към гражданите, като им благодари на свой ред. По думите й и най-тежкият проблем се разрешава в общината – безработицата. Създадените благоприятни условия за инвестиции ще дадат много скоро резултати и нови работни места. Само до месеци на територията на община Чирпан ще бъдат изградени оранжерии за производство на зеленчуци, ще бъде открит цех за слънчогледов шрот, завод с нова леярна, изграждане на нова пречиствателна станция и др.

За успешно реализираните общински политики Петкова и екипът й получиха поздравления и от областния лидер на БСП Васил Самарски и зам.-председателят на Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика Георги Гьоков. Бяха представени кандидатите за общински съветници и кметове на населени места. Най-младият кандидат Господин Ангелов увери, че хората в листата имат силите и възможностите да реализират програмата за управление в следващия мандат.

* Избори 2015 - платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони