Стефан Цветков бе избран за член на Борда на Международната федерация по тенис

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков беше избран за член на Борда на Международната тенис федерация (ITF). За Цветков са гласували 266 души, което го нарежда на четвърто място по доверие сред всички 13 избраници. Цветков е и единственият представител на Балканите в ръководството на ITF, съобщи sportal.bg.

По време на годишната среща на ITF в Сантяго (Чили) беше избран и нов президент на организацията. Американецът Дейвид Хагърди наследява Франческо Ричи Бити (Италия), който управляваше Международната тенис федерация в последните 16 години.

"Благодарен съм на делегатите, че ми гласуваха доверие. С него идва и голяма отговорност. Уверен съм, че с много работа и правилна стратегия Международната тенис федерация (ITF) ще продължи да се развива в правилна посока. Изборът ми носи голям престиж на България, тъй като до този момент страната ни не е имала представител в Борда. Надявам се да бъда полезен и в бъдеще. Не само на ITF, но и на българския тенис. Благодаря и на Франческо Ричи Бити и на неговия екип за работата в последните 16 години. ITF е сериозна организация с отлична структура. Разбира се, има нови предизвикателства, пред които ще се изправим заедно с новия президент", каза президентът на БФТенис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт