И утре облаци и дъжд

Времето ще се задържи облачно и над по-голямата част от страната с валежи от дъжд, на места с гръмотевици. През нощта в Западна, а през деня в Централна България валежите ще са временно интензивни и по-значителни по количество. По-късно през деня от запад валежите ще спират. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но през следващото денонощие ще се повишава. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в Източна България от север-североизток. Минималните температури ще са между 12° и 17°. Максималните температури ще са в широки граници: от 16° в западните райони, до 25° в източните.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на места с валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 22°-24°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще 1-2 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, на места интензивни. Над масивите от Западна България ще духа слаб до умерен северен вятър, а над останалите райони и по билата умерен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 10°.

В понеделник валежите в Централна и Източна България ще продължат, в отделни райони ще са и значителни по количество. В Западна България само на отделни места ще превали слабо. Вятърът ще е слаб, по морския бряг умерен, предимно от север.Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 15° и 20°.

Във вторник в по-голямата част от страната валежите ще спрат, облачността ще се разкъсва, но ще се задържи предимно значителна. Облачно, с валежи ще остане в източните райони. Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните между 14° и 19°.

В сряда ще е хладно, облачността над Източна България ще се разкъса и в много райони ще намалее. Над Западна ще бъде предимно значителна, възможно е на отделни места в югозападните райони да превали слабо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето