Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Издирват стрелец, ранил с въздушна пушка минувач

Наркодилър “изгоря” след сделка с хероин за 3,90 лв.

Ученици създават собствен туристически продукт Младежите забавляват туристи като аниматори

ВАС отхвърли иск във връзка с референдум за Морската градина

13 млрд. лв. са минали през карти за 6 месеца

Близо 13,15 млрд. лв. са минали през банковите карти у нас за първите 6 месеца на годината, показват данни на БНБ. В сравнение със същия период на 2014 г. сумата се е увеличила с 14,53%.

Около 9,99 млрд. лв. са били изтеглени в брой от банкомат. През ПОС терминалите са минали 2,93 млрд. лв., отчитат още от БНБ. В тази сума са включени както плащанията за покупки на стоки и услуги, така и парите, получени в брой. В сравнение със същия период на миналата година има увеличение с около 393 млн. лв.

Значителна сума са изтеглили гражданите и на банковите гишета, става ясно от данните. През първото полугодие на 2015 г. са били направени близо 11 млн. такива тегления на стойност над 22,61 млрд. лв. Средната сума, заявявана за плащане, е била около 2000 лв. От банкомат сме теглили средно по около 170 лв.

Все по-често използваме банкоматите и за внасяне на пари. За времето от януари до юни са били направени над 302 хил. такива операции спрямо 214 хил. през същия период на 2014 г.

Данните на централната банка показват още, че у нас има издадени над 7,4 млн. банкови карти, а броят им леко нараства. Най-разпространени са международните пластики “Виза Електрон” и “Маестро”.

От БНБ отчитат още, че направените парични преводи от чужбина към България възлизат на близо 306 млн. лв. Увеличението спрямо първата половина на 2014 г. е с 37,6 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.