Бареков: Плевнелиев и Фандъкова са неадекватни по темата с бежанците

Двама са неадекватните политици в България по темата с бежанците – на първо място Росен Плевнелиев, защото няма позиция по темата и на второ място, в по-малък мащаб - г-жа Фандъкова, която така и не разбра, като кмет на София, че центърът на столицата е превзет от бежанците, та трябваше нашият кандидат за кмет Мария Календерска да започне с това предизборната си битка – да прочистим центъра на София от този бандустан, който се очерта там. Това каза евродепутатът и лидер на „България без цензура“ Николай Бареков в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

Позицията на България по отношение на кризата с бежанците трябва да бъде: строга охрана на европейските граници и веднага, както и Борисов започна да говори - незабавно Германия, Великобритания, Русия, Щатите да предприемат сухоземна операция в Сирия – без това няма да стане. Войната се печели на земя, смята евродепутатът.

Той разкри информация от "кухнята" на Европа, като обяви, че Европа си говори с Русия и Русия си говори с Америка. „Това, че България в лицето на нашия президент и военен министър, които обявяват през ден война на руснаците, се държи неадекватно, не означава, че Европа се държи по този начин. Европа е смъртно болна, но големите играчи разбраха, че без Русия няма да има решаване на този международен проблем", категоричен е лидерът на ББЦ.

"На дебата в Европейския парламент преди месец аз бях първият евродепутат, който изговори гласно в ЕП, че без Русия, Иран, Америка и Европа няма как да решим проблема със Сирия", припомни Бареков.

Той е категоричен, че страната ни не е трябвало да приема квотното разпределение на бежанците и определи правителството ни като слабо и неподготвено и с недобра експертиза на хората около премиера. „Народът ще плати сметката, но като цяло ние трябва да сме организирани и единни. Нашата работа като български евродепутати е да браним българската позиция в Европарламента. Аз съм защитил България“, подчерта евродепутатът.

Според него вярната позиция на България по отношение на кризата с бежанците би била натиск върху Великите сили в Европейския съюз, защото те водят съюза към гибел.

„Има четири държави с позиция – страните от Вишеградската четворка реагираха адекватното. Където има консервативни правителства без леви уклони и примеси се работи сериозно – както е в Дания, в Англия и както ще стане сега и с Полша“, посочи още Бареков и отново разкритикува правителството за това, че страната ни няма позиция по темата.

„Г-н Борисов отиде с желанието да иска пари. Да не говорим за Бъчварова и Кунева, които в един ден дадоха разнопосочни сигнали и хората в Европейския парламент ни се смеят“, посочи евродепутатът.

„Падението на политическата класа е голямо, след като журналист прави възвания за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност – нещо, което Плевнелиев отдавна трябваше да направи“, подчерта той, като припомни и дипломатическия гаф на българското правителство при разговора с германския канцлер Ангела Меркел за статута на „гореща точка" за България.

Бареков разкритикува и моделa, по който се управлява столицата. „Фандъкова е жената на Борисов. София се управлява от Министерски съвет. Тя си е взела отпуска от няколко мандата. Правят се едни големи проекти с асфалт и с бетон, наливат се огромни пари. Mоделът „Софиянски“ стана моделът „Борисов“, моделът „Борисов“ стана моделът „Фандъкова“, посочи той и припомни, че в момента бюджетът на София е милиард и половина, а преди, при Софиянски, когото наричаха крадец, е бил 400 милиона.

„Правят се проекти за милиони пари, няма никакво следене. Има едни общински съветници, които са били там от 15 години и са част от модела „Фандъкова“, а сега са кандидати срещу Фандъкова - Вили Лилков, който като загуби посрамен, ще се върне в парламента, Георги Кадиев – 10 години общински съветник, участва във всички схеми на общината, а сега и той ще бори модела. Г-н Явор Нотев, когото изключително уважавам, много добър юрист, но той се връща в парламента след изборите и моят колега г-н Джабмазки, излезе да си посрами името, защото при резултата, който извади, ще се върне при мен“, подчерта евродепутатът.

Календерска беше първият опонент на Фандъкова и не случайно в анализ на „24 часа“ написа, че това ще бъде в София интересната битка – Календерска-Фандъкова, припомни той и цитира кандидат-кметът на ББЦ, че едно управление трябва да бъде обърнато към своите граждани – ако ще има естакади и нови строителства, те трябва да водят живота на гражданите по-добър. По думите му Фандъкова бърза да прави естакади, а хората живеят „в кочина“.

„След като Бареков беше набит, тръшнат на земята и смазан от Борисов, сега Календерска ще може да се пребори с Борисов“, смята лидерът на ББЦ. „Мария Календерска с номер 9, е нашият централен нападател“, подчерта той и разкри, че някои вече я наричат Берби – нещо между Барби и Бербатов, защото и тя е с номер 9.

Със сигурност в София ще има балотаж и той ще бъде Фандъкова – Календерска и със сигурност нашата деветка, дори и да загуби, няма да загуби срамно и ще бъде в Общинския съвет единственият съветник, който ще продължи битката срещу модела „Фандъкова“, каза в заключение Бареков.

*Местни избори 2015. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини