“Манчестър Юнайтед“ поведе във Висшата лига

За първи път в „ерата Луис ван Гаал“ Манчестър Юнайтед е едноличен лидер във Висшата лига. „Червените дяволи“ очаквано се справиха без проблеми с последния в класирането „Съндърланд“ - 3:0 на „Олд Трафорд“. Звездите в атака Мемфис Депай, Уейн Руни и Хуан Мата вкараха головете. За първи път след трансфера си целта пропусна Антони Марсиал.
За първото място на „Юнайтед“ помогна и „Тотнъм“. След слабия старт на сезона „шпорите“ си го изкараха на „Манчестър Сити“ - 4:1 в Лондон. След повече от 12 часа звездата в атаката Хари Кейн вкара гол за „Тотнъм“. Куриозното е, че три от попаденията в мача - на Кевин де Брюин за „Сити“ и два за „шпорите“, бяха от засади.
Чилийската звезда Алексис Санчес направи хеттрик за победата на „Арсенал“ с 5:2 като гост на коравия „Лестър“. Тио Уолкът и Оливие Жиру му помогнаха за голеадата.
В същото време Даниел Стъридж заби първо попадение от март за „Ливърпул“, който спря черната серия във Висшата лига с трудно 3:2 у дома срещу „Астън Вила“. Така след две победи през седмицата (едната с дузпи над четвъртодивизионния „Карлайл“ за купата на лигата) напрежението около мениджъра Брендън Роджърс спадна.
Убиецът на гиганти „Уест Хем“ обаче не се оказа достатъчно силен за новака „Норич“. След като отвяха „Сити“ в предния кръг, „чуковете“ направиха 2:2 у дома.
Резултати: „Саутхемптън“ - „Суонси“ 3:1, „Стоук“ - „Борнемут“ 2:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят