Крият мигранти във „Факултета”

Трафиканти плащат на собственици на жилища

Спряха камион, натъпкан с 50 чужденци без документи

Полицейска акция разкри нови депа за укриване на нелегални мигранти в София. Трафикантите приютяват чужденците вече в крайни квартали, след като МВР и ДАНС почти ежедневно провеждат операции в района около Женския пазар.

Само в петък били открити 55 мигранти без документи за самоличност. 29 афганистанци били открити в района на „Факултета“, а останалите - в кв. „Орландовци“. В ареста е вкарана 41-годишна жена, която дала подслон на нелегалните чужденци в дома си в „Орландовци“, съобщи МВР. Ден по-рано 13 мъже, жени и деца от Ирак бяха намерени в къща в кв. „Модерно предградие“. Според криминалисти собственици на имоти предоставят домовете си на трафиканти срещу заплащане, докато се организира канал за извеждането на мигрантите към Западна Европа.

Междувременно полицаи от Перник спряха камион, натъпкан с 50 души без документи, които се представяли за сирийци. Сред тях имало и седем деца. Возилото било засечено на пътя София - Кюстендил и шофьорът от Перник бил арестуван. Децата били настанени в кризисен център на неправителствена организация, а възрастните били отведени за разпити в Първо и Второ РУ в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини