Марк Зукърбърг: Разширяването на интерент ще създаде 140 млн. работни места

Разширяването на достъпа до интернет в развиващите се страни ще спомогне за създаването на над 140 милиона работни места и ще изведе от бедност 160 милиона души. Това заяви основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг по време на срещата на високо равнище на ООН, посветена на целите за устойчиво развитие.

Зукърбърг заяви, че днес 4 милиарда души нямат достъп до възможностите, които предлага глобалната мрежа. "Включването в интернет на все повече хора от развиващите се страни, ще можем да създадем 140 милиона нови работни места, да избавим от бедност 160 милиона души и да предоставим на повече от 600 милиона деца възможност да получат образование, без сериозни разходи", каза той.

Според Зукърбърг, "интернет е нещо повече от една мрежа от компютри". Интернет е важна движеща сила на социално-икономическия прогрес.

Марк Зукърбърг обеща да помогне на Върховния комисар на ООН за бежанците да осигури достъп до интернет в бежанските лагери.

"Комуникацията ще помогне на бежанците да получат по-голяма подкрепа и да поддържат контакт със семействата си", каза Зукърбърг. Интернет достъп трябва да бъде "в основата на глобална стратегия за развитие", за да се определи подхода към новите предизвикателства и нужди на следващото поколение жители на планетата, каза бизнесменът. Зукърбърг припомни, че сега само половината от населението на света има достъп до интернет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии