Вежди Рашидов за Александър Морфов: Всеки кадърен човек малко е чешит

"Аз лично, много харесвам Сашо Морфов. Това е моето лично отношение към него, той е изключително талантлив човек. Всеки кадърен човек малко е чешит. Той си е такъв." Това заяви пред bTV министърът на културата Вежди Рашидов по повод подадената от Александър Морфов оставка като шеф на Народния театър.

„Аз обаче правя разлика - да си талантлив режисьор, какъвто е Морфов, и да си талантлив мениджър, това са две различни неща", допълни Вежди Рашидов.

Рашидов изтъкна, че има две неверни неща. „Първо, никой не е свалил статута на Народния театър. Има четири театъра с национален статут. И второ, някой трябва да разбере, че статут не значи привилегия", заяви той.

„Предстоят реформи. Те се правят бавно, защото това е една структура, свързана с много талант, със съдби на много хора. И там реформите трябва да продължат известно време, не може като сирене да се реже", категоричен беше Вежди Рашидов.

"Нито съм чалга, нито съм мутра. Единствените пари, които съм натрупал с ръцете си, ми ги откраднаха", заяви министърът по повод определението „чалга правителство”, което бившият шеф на Народния театър Александър Морфов изрази за кабинета „Борисов”.

„Не стига, че ме окрадоха, не стига, че честно живях... Не искам да си отварям устата, много неща зная”, продължи Рашидов и призова всички шоумени и бизнесмени да си декларират доходите, да кажат къде си ги държат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини