Пламен Димитров: Пазарът на труда се оголва драматично

Пазарът на труда в България се оголва драматично, демографията върви като катастрофа. Това коментира пред Нова телевизия лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

"Официалните данни показват, че в последните 6-7 години между 40 000 и 60 000 души напускат страната трайно всяка година. Това прави по 100-170 души на ден. Според един от последните анализи 20% от завършващите средно образование са готови да напуснат страната трайно. Една от причините, които те посочват, е ниските доходи. Бизнесът се оплаква от липсата на кадри, но аз казвам, че няма да има хора за такива пари", добави той.

Президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов призна, че се притеснява от опитите за уреждане на корпоративен вот. „Аз в петък имах среща с колеги от един район в България, където има сериозно присъствие на определени икономически структури. Там беше казано, че е създадена система, която може да проследи кой как гласува до 5 минути, а всеки човек трябва да осигури още 10 свои познати, които да гласуват в същата посока”, разказа той, но уточни: „Ако кажа това, нещо трябва да представя и доказателства, годни за съд, а не мога”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес