Манекенка мюсюлманка в Манчестър се обеси, за да не я омъжат насила

24-годишна манекенка сложи край на живота си, за да избегне натиска на семейството си да се омъжи насила. Тя получила заповед за „защита от принудителен брак” в Манчестър, но пет месеца по-късно била открита обесена, съобщава „Мирър”. Подробностите за трагичния случай се разпространяват сега от британските медии.

Красивата Надя Меназ е родена в семейство на ревностни мюсюлмани. Тя имала жестоки кавги с тях заради любовта й към западния начин на живот и нежеланието й да се омъжи под техен натиск. След поредния зверски скандал тя напуснала близките си и потърсила закрила в защитено убежище за жени в риск.

„Тя спореше с тях и след като остана за малко при леля си тя отиде в защитено жилище в родния си град Олдхам. Беше ужасена, че ще бъде принудена да сключи уреден брак. Дойде й твърде много. Не можеше да се справи с постоянния натиск заради това, че излиза и за начина, по който се облича”, разказа нейна приятелка от колежа.

Един от разпитаните по случая твърди, че родителите на Надя не одобрявали съпруга й – 25-годишния Умар Расул. Двамата имали дъщеричка, която била на 3 години, когато манекенката се обесила.

Тормозът над красавицата започнал още в тийнейджърска възраст, когато тя започнала да излиза по клубове. Тогава тя изпаднала в депресия и се самонаранявала. Миналия декември тя получила от съда решение за „защита от принудителен брак” срещу баща й Сабир Хюсеин Меназ, майка й Роксана Кусар и трима от общо седемте й братя и сестри.

Нейната приятелка разкри още, че в деня на смъртта си Надя за пореден път се скарала жестоко с родителите си и се наложило да бъде извикана полиция.

„Надя обичаше западната култура, родителите й я мразеха. Тя излизаше на партита, пиеше. Когато беше на 16, я откриха в леглото с момче. Направо побесняха. Но тя беше много добър човек, внимателен и грижовен”, разказва приятелката й.

Пред медиите родителите на манекенката отричат да са я принуждавали да се омъжи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл