Сладката листа на "Единни за промяна" във Видин

По оригинален начин, чрез приготвени от тях сладкиши и други вкусотии, кандидатите на местната коалиция "Единни за промяна" се представиха пред стотиците видинчани, дошли на 26 септември на обновения Колодрум във Видин за Детския общоградски спортен и кулинарен празник. На представянето кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова, издигната от местната коалиция "Единни за промяна", не скри, че единият от донесените от нея сладкиши е правен от майка й. Защото, както тя сподели, от началото на пътя към изборната победа на 25 октомври тя и екипът й тръгват, казвайки истината и така ще бъде и занапред.

"Точно преди един месец, когато дойдох на Колодрума и Светли, и Пешо от детски футболен клуб "Видин" ми показаха при какви условия трябва да тренират децата, се роди идеята да променим вида на това място - да изрежем и изсечем храстите; да оплевим тревата; да съберем строителните боклуци, парчетата от тухли, плочки и тоалетни чинии, такива неща имаше тук; да премахнем стърчащите арматури; да възстановим скамейките. И през последния един месец доста труд хвърлихме, но заедно променихме градския колодрум. Заедно ще променим и Видин. Защото заедно можем всичко!", заяви Росица Кирова.

Не всички от екипа на "Единни за промяна" бяха донесли сладкиши - така водачът на листата с общински съветници на местната коалиция д-р Цветан Ценков остана верен на призванието си да се грижи за здравето на хората и затова нагости присъстващите с ябълки и круши. Костадин Кръстев пък беше приготвил, оказа се съвсем неслучайно, мекици. "Тези мекици символизират хората зад мен - всяка една от тях е различна, но важно е от какво тесто са замесени. А ние, от отбора на Росица Кирова, сме замесени от тестото на промяната", заяви кандидатът за общински съветник.
Доста от десертите бяха с шоколад, защото, както се знае, това сладко изкушение неслучайно е наричано "храна на щастието", тъй като съдържа хормона на щастието серотонин, то така и "Единни за промяна" приемат за своя мисия да помогнат за това видинските граждани да са щастливи в родния Видин, а не да търсят щастието надалеч от родната стряха. Много от сладкишите бяха приготвени в екип - заедно със съпруги, майки, баби, но пък и всичко най-хубаво се постига, когато заедно работят повече хора, напомниха от отбора на "Единни за промяна". Кандидатът за общински съветник Борислав Ванков сподели, че у дома си е част от преобладаващо женски екип - две прекрасни дъщери и красива съпруга, които всъщност направили сладкиша, който представи. "Женското начало е много силно. Това, което ни липсва е жена да е кмет на община Видин. Но скоро заедно ще постигнем и това", заяви той.
В отбора на "Единни за промяна" всички хора са еднакво важни, защото всички са обединени от желанието Видин да стане един по-подреден, по-хубав, по-чист и по-уютен град, предлагащ възможности за реализация и за достойно заплащане. Затова и пръв приготвеното от него сладко изкушение представи 37-ият в листата с кандидати за общински съветници на местната коалиция "Единни за промяна" - Георги Тодоров. Той беше направил млечна баница, изобразяваща картата на България, а на тази карта Видинска община беше в бял цвят - със символичното послание да стане бяла и чиста Видинска община, да бъде символ на едно ново начало.
"Това сме ние, "Единни за промяна". Ние не откриваме кампанията си, затваряйки улици, не стреляме по панички, не правим дрифт-ралита или ММА-срещи; ние танцуваме, пеем, спортуваме, забавляваме се. И, когато приключим, си изхвърляме боклука. Скоро ще почистим града си, ще подредим Видин!", заяви кандидатът за общински съветник Милен Милчев.
"Не, не говорихме за избори и политика. И то не защото изборите на са важни. Напротив. Именно за това. За да покажем на хората, че започваме с нещо, което да остане и да се ползва от всички видински деца. И да дадем възможност на хората да ни оценят по делата, а не по обещанията. Очаквам мъжко поведение от опонентите си. Ако имат да ми казват нещо, нека го правят в дебат и открито, лице в лице. Всичко останало би било странно и съвсем не в рамките на почтеността. А аз им предлагам почтена битка. Битка, в която честта и достойнството да са водещи, а Видин да е победител", каза още кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова.

* Местни избори 2015 - платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини