Старшина от армията гръмна вълчица край Монтана

Опитен ловец - дългогодишен служител в Българската армия, отстреля вълчица от глутница, която върлува от години край Монтана. За ликвидирането на звяра на стрелеца помогнала съпругата му - млада ловджийка.

Старшина Венелин Георгиев /44 г./ от дружинката в монтанското село Габровница излязъл в почивните дни на лов за пъдпъдъци с половинката си Емилия. Жената - учителка по професия, от този сезон също хванала пушката, за да броди с мъжа си по гори и шубраци. Пъдпъдъците обаче почти липсвали от ожънатите ниви, слънцето напекло и семейството навлязло под сенките на близка горичка.

"Първо чухме тревожните крясъци на сойките, а после жена ми долови шум зад гърбовете ни. Обърнах се и мярнах вълк, който се промъкваше към акациите наблизо!", разказва Венко. Старшината бързо презаредил "Ижовката" си с бренеке, стрелял по хищника секунда преди да се мушне в гъстака и го повалил. След изстрела вълче, което се криело наблизо, избягало.

"От години глутница вълци обикаля около селата Габровница, Вирове и Безденица и разкъсва овце. Вероятно вълчицата е майка на зверовете!", смята Венелин Георгиев. Той е ловец от 23 години, с много трофеи, но за пръв път ликвидира вълк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони