„Реал“ и „Барса“ сдадоха върха

„Реал“ и „Барселона“ отстъпиха върха в Испания, дори „Атлетико“ не е начело, а има странен лидер - „Виляреал“. „Жълтата подводница“ наруши йерархията, след като повали „дюшекчиите“ с 1:0 у дома. Лео Баптищао заби в 14-ата минута. „Виляреал“ никога не е печелил титлата, стигна до сребро през 2008-а, а само преди 2 г. се върна в елита. И днес води с 16 т. след VІ кръг пред „Барселона“ с 15, „Реал“ и „Селта“ - по 14, „Атлетико“ - 12, и др.

„Кралете“ пропуснаха чуден шанс за върха - 0:0 с „Малага“ в Мадрид. „Белите“ завихриха ураган пред вратата на госта, отправиха 31 удара, а само Кристиано Роналдо шутира 13 пъти. Арбитърът Хосе Гонсалес Гонсалес прецени, че топката не е минала голлинията при удар на Иско от „Реал“ в 76-ата минута. „Правилно!“, отсече Андухар Оливер, съдийски експерт на в. „Марка“. В 77-ата реферът изгони Нордин Амрабат от „Малага“. В края обаче Гонсалес Гонсалес се подведе от „бели“ в засада и не призна гол на Лука Модрич, който вкара от чиста позиция.

„Имаме проблем“, призна треньорът на колоса Рафаел Бенитес. В свой стил спецът дирижира съвършено играта в дефанзивен план (едва един допуснат гол за 7 мача), но е „слаба ракия“ за подреждането на атаките.

Последната прогноза за Лионел Меси, контузен в мача „Барселона“ - „Лас Палмас“ (2:1 в събота), сочи отсъствие между 7 и 8 седмици. Целта на Лео е да се възстанови за Ел Класико на 21 ноември. Засега не дават на десетката дори да шофира и в неделя го вози Луис Суарес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят