Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Йорданка Фандъкова: Васил Левски положи най-здравите основи на нашето историческо пробуждане

Как съдийка, командирована от Лозан Панов от Пещера в София, реши дело в негова полза

Вежди Рашидов се поклони пред паметта на Васил Левски

Тръмп се присмя на Опра Уинфри US лидерът зове тв водещата да се кандидатира за президент

Спас Гърневски: Фаловете на Валери Жаблянов са три и трябва да получи червен картон

Спас Русев: Надявам се на трофей още тази година

Ненчев: Има голям риск да изпратим двигатели са ремонт в Русия и да не ги получим

Има много голям риск да изпратим 10 или 14 двигателя за ремонт в Русия и да не си ги получим заради санкциите и обтегнатите отношения между Европейския съюз и Русия. Това заяви пред Нова телевизия военният министър Николай Ненчев, коментирайки избора Полша да ремонтира част от изтребителите Миг-29.

„Безпокои ме обстоятелството, че има санкции от страна на ЕС спрямо Русия . Държавният департамент на САЩ наложи санкции на РСК „МиГ””, посочи той.

Ненчев отново изтъкна, че полската страна е предложила значително по-ниска цена. „Разполагаме с 19 изтребителя. Искаме да ремонтираме от 7 до 10. В началото на годината прегледах договора с РСК „МиГ” и цените ми се сториха високи. Помолих ги да намалят цифрата и след като не се случи, се обърнахме към Полша. Те дадоха с 600 000 евро на двигател по-ниска цена. Ако бяхме ремонтирали 10 самолета при руснаците, щяхме да дадем 24 млн. повече.

Армията се включи с логистична подкрепа на българо-турската граница още в началото на тази година. Ние сътрудничим във всеки конкретен случай, когато към нас се обърнат от Гранична полиция и МВР. Към днешна дата точно 111 военнослужещи има по различни места на нашите граници.

Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред Нова телевизия. Имаме готовност да реагираме във всеки момент. Ако има струпване на маса от хора и те не могат да бъдат спрени, това значи, че вече се нарушава преграждащото съоръжение, значи, че се извършва натиск и ние тогава ще се включим, добави Ненчев. Той заяви, че за справянето с бежанската вълна е нужна по-добра междудържавна организация.

За това, че вероятно 7 млн. сирийци се очаква да минат през нашата страна, Ненчев каза: “Нещо грешите в цифрата, може би. Към днешна дата в Турция има около 2,5 млн. души, ние трябва да търсим постоянно сътрудничество с турската страна”.

“Безпокоя се, че много често сред тези бежанци има и други хора, изпратени от крайни консервативни групировки, които са изключително опасни”, предупреди Ненчев. Разпоредил съм на началника на Военно разузнаване да издири всички пенсионирани арабисти, да бъдат на разположение, ако се наложи те ще бъдат привлечени за сътрудничество, отбеляза още военният министър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.