ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

САЩ призоваха Турция да покаже въздържаност в Сирия

„Левски“ сгази австрийци с 3:0

Българските вина и мед са хит в Германия Цените на бутилките започват от 4 евро, а таван няма

Германските социалдемократи гласуваха за преговори за коалиция с Меркел

Ергодан заяви, че операцията в Африн ще бъде завършена в много кратки срокове

Памела Андерсън асистира на известен илюзионист

Ким Кардашиян пак се разголи

Видимостта на магистрала „Тракия“ е намалена поради мъгла АПИ съветва шофьорите да карат внимателно

Не вършим нищо незаконно, твърдят създатели на криптовалута

Кметове договориха методика за финансиране на общинските болници

Лозан Панов се е поставил над закона, като не е подал имуществена декларация пред Сметната палата

Бабинден бе отбелязан на площада в Несебър

Антон Недялков: Бях пред край на кариерата

Дейвид Джеймс ексклузивно пред „Труд“: Берба е елегантен и нестандартен

Василева: Само във ВиК сектора нуждите на държавата възлизат на близо 12 млрд. лева

Само във ВиК сектора нуждите на държавата възлизат на близо 12 млрд. лева. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по време на Пети дискусионен форум „Строителството през 2016 г.“, съобщи „Фокус“. „Екологосъобразното управление на отпадъците продължава да бъде приоритет. Работим заедно с колегите от предприятието по дейностите за опазването на околната среда, за да осигурим финансиране на някои от новоподготвените проекти, които са били забавени – депото в Златица например“, посочи Василева. Друг приоритет е подобряването качеството на атмосферния въздух. „Има фокус на инвестициите, които могат да се направят от общините. Богатото биоразнообразие на България продължава да бъде наш приоритет. Новите елементи, които влизат в програмата са инвестициите за превенции от риска за наводнения и свлачища. Целта е инвестициите да се правят по най-ефективния начин и да се насочват към най-приоритетните проекти“, уточни Василева.

Тя допълни, че това, което е постигнато в хода на преговорите с ЕК е била възможността да се реализират т.нар. „ранни проекти“. „Общият обем на средствата, които ще са налични по проекти, изпълнявани на този принцип е 700 млн. лева. Те ще могат да бъдат инвестирани още през следващата година до края на 2017 година, когато очакваме да са готови и регионалните проучвания. Включват се големите проекти за общините Пловдив, Асеновград, Добрич и Плевен“, посочи Василева.

По думите й, друга категория е възможността да се довършат рисковите проекти, чието реализиране е забавено през стария програмен период. „С ЕК договорихме възможността те да са продължени с финансов ресурс от новата оперативна програма. Предстои да се одобрят критериите и да се даде възможност на общините да кандидатстват, за да довършат проектите си. Дава се възможност на строителния бранш да приключи. Целта ни е да се осигури възможност чрез наличния ресурс от 233 млн. лева по новата оперативна програма да се приключат успешно проектите и да се елиминират рисковете в хода на проектите“, каза още Ивелина Василева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.