Президентът Росен Плевнелиев награди с орден "Мадарски конник" I степен Уорън Милър

Президентът Росен Плевнелиев награди с орден "Мадарски конник" I степен Уорън Милър за дейността му като председател на Комисията за съхраняване на американското наследство зад граница. В церемонията участваха ръководителите на глобални еврейски организации, както и заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и министърът на външните работи Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на президента.

По време на разговор на държавния глава с представителите на еврейските организации Росен Плевнелиев посочи, че в момента Европа и светът са изправени пред поредица от кризи. Единственият начин за разрешаването им е постигането на общо съгласие в европейското семейство, което да се основава на хуманността и спазването на правилата от всички, категоричен беше държавният глава.

Ръководителите на еврейските организации високо оцениха позицията на България и нейната роля за отстояване на стабилността и демократичните принципи в Европа.

В рамките на работното си посещение в САЩ държавният глава разговаря и с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят