82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Катерина Евро и Мария Статулова подкрепиха Даниел Панов за втори мандат в Търново

Даниел Панов бе приятно изненадан от Катерина Евро и Мария Статулова, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Търново. Кандидатът за кмет на община Велико Търново от ГЕРБ получи подкрепа от обичаните от цяла България актриси. Катерина Евро и Мария Статулова останаха впечатлени от просперитета на старата българска столица през последните четири години. Те пожелаха на Даниел Панов успех и изразиха увереност, че и в следващия мандат видимите резултати във Велико Търново и населените места от общината ще продължат да бъдат създавани.

Особено интересен за Катето Евро и Мария Статулова бе Мултимедийният посетителски център „Втора българска държава“. Той е единственият в страната и е създаден по идея на Даниел Панов след успешно реализиран европейски проект за нови атракции и подобряване на туристическата инфраструктура. Мултимедийният посетителски център отвори врати през 2012 г. и оттогава досега предизвиква силен интерес в гостите на Велико Търново от страната и чужбина.

Катерина Евро и Мария Статулова разгледаха обстойно експозиционните зали в интерактивния туристически обект. Ролята на екскурзовод пое Даниел Панов – той показа на гостенките на старопрестолния град забележителните скулптурни фигури на царете Иван Асен II и Калоян, Балдуин Фландърски, Патриарх Йоаким I и други бележити българи от епохата на Второто българско царство.

Кандидатът за кмет на община Велико Търново разкри, че вече има проект за разширяването на Мултимедийния туристически център с още два етажа, или около 1000 квадратни метра. Даниел Панов обясни, че идеята е в бъдещите експозиционни зали да бъдат изложени фигури и експонати от останалите периоди от българската история. Проектът ще търси финансиране от европейските програми в настоящия планов период.

Музеят ала Мадам Тюсо има своята важна роля за постоянния ръст на туристи в старопрестолния град. Въпреки трудните години и негативната в глобален план тенденция във всяка от последните четири години гостите на Велико Търново се увеличават средно с 10%. В периода 2011-2015 г. старата столица и общината се утвърдиха като европейски туристически център с близо 1 милион посетители на година. 14 милиона лева са вложени в реставрация на исторически забележителности, нови атракции и подобряване на туристическата инфраструктура в мандат 2011-2015 г., когато кмет на община Велико Търново бе Даниел Панов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.