Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

Пробив в медицината – кръвен тест открива рак Експерименти с 1005 пациенти показали 70% успеваемост

Джеймс Матис: САЩ са изправени пред нарастващи заплахи от Китай и Русия

За улеснение на домакинствата ЮЗДП разкри 8 централни склада за дърва

Вдигат 5-звезден хотел в центъра на София Ще се намира на Солни пазар на мястото на бившия цирк

Скандалджията Кириос: Григор е силен, ще е тежко

„Единни за промяна“ събра хиляди хора на общоградски празник във Видин

Мощен празник разтърси градския колодрум във Видин, където в съботния ден огромно множество от хора, издигна единен глас за промяна. Представители на видински спортни клубове, много майки и татковци, баби и дядовци, музиканти, танцьори, художници и артисти пяха, танцуваха и рисуваха заедно с гражданско обединение „Единни за промяна“ на организирания общоградски спортен празник и празник на домашния сладкиш.

„Толкова млади и усмихнати хора събрани заедно, толкова много детски глъч ме прави щастлива“, коментира кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова. „Това място повече от 15 години буренясва, руши се и буквално се разпада. Преди месец, когато се събрахме и решихме да започнем от тук с промяната на нашия град всичко изглеждаше отчайващо. Висока, буйна растителност, треви и храсти, строителни отпадъци от разрушените постройки, стърчащи железа от натрошените бетонови крака на някогашните пейки…“, каза Кирова.

Спортното съоръжение, построено на основите на градската крепостна стена, от години е оставено на произвола на съдбата да се руши и пустее. С общи усилия дни наред от гражданско обединение „Единни за промяна“ премахва бурените и разчиства колодрума. На помощ в деня на празника се протекоха и татковци-доброволци със своите деца, които мерейки сили в състезанието „Сръчните ръчички на татко“, монтираха осигурените от обединението дървени скамейки.

„Младите хора имат нужда от място, където да играят, спортуват и се забавляват. Затова е крайно време за промяна на отношението към общинското имущество, за да може то да се ползва и да е достъпно за всички видинчани. Детските площадки в кварталите на града са в лошо състояние. Жителите на общината също могат да помогнат, защото целта на „Единни за промяна“ е да управляваме заедно собственото си имущество, ако ни се гласува доверие на 25 октомври“, заяви Кирова.

В програмата на гражданското обединение и неговия кандидат кмет Росица Кирова специално място е отредено на благоустрояването на жилищните квартали и част от това обновяване обхваща детските площадки и кътове за игра. Верни на посланието си, че мнението на всеки видинчанин е важно, от „Единни за промяна“ ще стартират серия от срещи с видинчани в различните райони на града. „Ние имаме визия какво е необходимо на всеки един квартал, но трябва да чуем гласа хората, които живеят там“, заяви кандидатът за кмет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.