"Единни за промяна" събра хиляди хора на общоградски празник във Видин

Мощен празник разтърси градския колодрум във Видин, където в съботния ден огромно множество от хора, издигна единен глас за промяна. Представители на видински спортни клубове, много майки и татковци, баби и дядовци, музиканти, танцьори, художници и артисти пяха, танцуваха и рисуваха заедно с гражданско обединение "Единни за промяна" на организирания общоградски спортен празник и празник на домашния сладкиш.

"Толкова млади и усмихнати хора събрани заедно, толкова много детски глъч ме прави щастлива", коментира кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова. "Това място повече от 15 години буренясва, руши се и буквално се разпада. Преди месец, когато се събрахме и решихме да започнем от тук с промяната на нашия град всичко изглеждаше отчайващо. Висока, буйна растителност, треви и храсти, строителни отпадъци от разрушените постройки, стърчащи железа от натрошените бетонови крака на някогашните пейки...", каза Кирова.

Спортното съоръжение, построено на основите на градската крепостна стена, от години е оставено на произвола на съдбата да се руши и пустее. С общи усилия дни наред от гражданско обединение "Единни за промяна" премахва бурените и разчиства колодрума. На помощ в деня на празника се протекоха и татковци-доброволци със своите деца, които мерейки сили в състезанието "Сръчните ръчички на татко", монтираха осигурените от обединението дървени скамейки.

"Младите хора имат нужда от място, където да играят, спортуват и се забавляват. Затова е крайно време за промяна на отношението към общинското имущество, за да може то да се ползва и да е достъпно за всички видинчани. Детските площадки в кварталите на града са в лошо състояние. Жителите на общината също могат да помогнат, защото целта на "Единни за промяна" е да управляваме заедно собственото си имущество, ако ни се гласува доверие на 25 октомври", заяви Кирова.

В програмата на гражданското обединение и неговия кандидат кмет Росица Кирова специално място е отредено на благоустрояването на жилищните квартали и част от това обновяване обхваща детските площадки и кътове за игра. Верни на посланието си, че мнението на всеки видинчанин е важно, от "Единни за промяна" ще стартират серия от срещи с видинчани в различните райони на града. "Ние имаме визия какво е необходимо на всеки един квартал, но трябва да чуем гласа хората, които живеят там", заяви кандидатът за кмет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини