Полицията разследва два трупа в Русенско

Полицията разследва два смъртни случая в Русенско, съобщиха от ОДМВР. Пожар овъгли 60-годишен мъж в град Бяла. Трупът е открит в коридора на обособено жилище в едноетажна постройка от пристигналите огнеборци, които потушили пламъците.

При огледа няма следи от насилствена смърт. За нещастния случай е уведомена окръжната прокуратура в крайдунавския град. Причините за инцидента се изясняват. Починалият обитавал помещението от 2 г. и не е изключено имотът да е пламнал от незагасена цигара или късо съединение в елинсталацията.

Откритият труп на мъж в двора на професионалната гимназия по строителство, геодезия и архитектура миналата неделя в Русе е на жена в зряла възраст, уточниха едва в понеделник от ОДМВР. Засега разследването сочи, че полуразложеното тяло е престояло няколко дни в пясъчния трап за скок на дължина. Той не се използвал от учениците в часовете по физическо възпитание.

По първоначални данни няма данни за насилие. Уточнява се кой и защо е покрил трупа с нарязани клони от близките дървета. Причините за смъртта на жената и самоличността й се изясняват от заведеното досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс и назначената аутопсия.

"Може да е клошарката, която обикаляше всеки ден около близките контейнери", обясниха хора от близките къщи в района. На ужасяващата гледка се натъкнал техен съсед, който разхождал кучето си в училищния двор. Жената преживявала от събираните отпадъци и спяла, където свари. Тленните й останки й било на метри от съдовете за смет и затова миризмата на разлагащия се труп не били усетени веднага.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право