Нов старт на делото срещу Брендо, разпитаха един свидетел

Евелин Банев – Брендо дойде в съдебната зала, където в Софийския апелативен съд отново започна делото срещу него, съобщи БГНЕС.

Заедно с Брендо по делото за организиране и участие в престъпна група за пране на пари са подсъдими жена му Моника Добринова, брат му Симо Караинчев и балдъзата му Десислав Дишлиева

В началото на годината за Брендо се появи информация, че е изчезнал от страната. През януари, обаче, тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков съобщи, че не е обявен за издирване.

На въпрос за появяването днес на Банев и слуховете, свързани с него преди това, адвокатът му Ина Лулчева каза: Слуховете са сред журналистите, за мен е било внезапно. А за промените в НПК тя смята, че се били повлияли от слуховете, а не от реална необходимост, „както виждате”.

„Появата му има общо с това, че делото му е насрочено днес. Вие къде смятате, че той трябва да се появява, за да демонстрира присъствието си в България?”, попита Лулчева.

Днес по делото бе разпитана Виолета Цекова. Процесът продължава през ноември. Ще бъдат направени усилия да бъде призован за разпит и друг свидетел - Ивайло Хеселбърт.

През май тази година ВКС отмени оправдателната присъда на Евелин Банев – Брендо по делото за пране на пари и върна разглеждането му отново на Апелативния софийски съд.

Върховните съдии върнаха делото за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Те записаха в решението си, че при новото разглеждане на делото въззивният съд следва да проследи внимателно рамките на фактическото обвинение повдигнато с обвинителния акт, неговата доказателствена обезпеченост, съответно рамките, в които прокурорът с въззивния протест изисква проверка по реда на глава двадесет и първа от НПК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право