Германските социалдемократи одобриха коалиция с Меркел

Ергодан заяви, че операцията в Африн ще бъде завършена в много кратки срокове

Памела Андерсън асистира на известен илюзионист

Ким Кардашиян пак се разголи

Видимостта на магистрала „Тракия“ е намалена поради мъгла АПИ съветва шофьорите да карат внимателно

Не вършим нищо незаконно, твърдят създатели на криптовалута

Кметове договориха методика за финансиране на общинските болници

Бабинден бе отбелязан на площада в Несебър

Антон Недялков: Бях пред край на кариерата

Дейвид Джеймс ексклузивно пред „Труд“: Берба е елегантен и нестандартен

Пиян шофьор на руски тир ударил полицай с щанга по главата След като си купил още алкохол за из път, криволичил и се удрял в мантинелите

ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

БСП внася сигнали в прокуратурата срещу кметове от ГЕРБ и Цветан Цветанов Управляващите отрекоха с документ, че всички препоръки на ДАНС за митниците са били изпълнени

Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

Башар Асад заяви, че операцията на Турция в град Африн е подкрепа за екстремистки групировки

Бургас се готви за червения код

В Бургаско продължава подготовката за дъждовния период през есенния сезон, когато се очаква повишаване на нивата на водоемите. Мерките са част от програмата на Общината за ограничаване на последствията при обилни валежи и наводнения.

Почистването на водоемите се извършва по план от месец април без прекъсване и обхваща реките и деретата, които попадат в границите на населените места.

Специално сформираните екипи, в които работят и хора, лишени от свобода, премахват натрупаните наноси, храсти и високите треви от тези части на коритата, в които оттичането на водата може да бъде затруднено и да предизвика наводнение.

В момента работните групи на Община Бургас са съсредоточени в една от важните точки в морския град. Те разчистват началото на канала, който свързва езерото Вая и Черно море. Осигуряването на добра проводимост на водното съоръжение е важна мярка. Така ще се предотврати заливането на главния път за Созопол и Южното Черноморие, когато нивото не езерото се повиши драстично.

През следващите дни екипите ще почистват района при най-ниската точка на дерето в квартал „Долно Езерово“, където при обилни валежи се събира голямо количество вода от околните местности. Другата седмица започва планирано почистване в квартал „Лозово“.

Извадените от реките и деретата клони и храсти се събират на купчини. След като изсъхнат, се извозват до сметището. Там, където наносите не могат да бъдат изчистени само с ръчен труд, се използва техника за изгребване на тинята от коритата.

Досега екипите да обработили по веднъж всички речните корита и деретата на територията на град Българово, селата Драганово, Брястовец, Изворище, Димчево, Маринка, както и в кварталите „Ветрен“, „Долно Езерово“ и „Лозово“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.