Горанов: Правим анализ дали ще има великденски добавки към пенсиите

Моуриньо не се предава: Един отбор е пред „Юнайтед“, а 18 са зад нас

Фернандо Каранга отива при Неймар

Арестуваха британски гражданин с 11 кг хероин на летище в Атина

Въоръжен мъж нахлу в училище във Финландия

41-годишен мъж от Пирдоп загина при тежка катастрофа в Карлово

Започва големият ремонт на бургаската „Струга“ Движението ще е само в две от четирите ленти

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Любо Гребеца за убийствата на Сапата и Кунгфуто

ТИР се обърна край Монтана, потроши превозваните хладилници

Антикорупционната комисия: Проф. Божидар Димитров е подписвал договори с дъщеря си

Дунав се отдръпва леко след настъплението си

Тръгва ремонтът на инфарктно кръстовище в Сливен

Тровят улични кучета в Исперих

Хамилтън: Време е за парти! Шампионът отвя конкурентите на свободните тренировки в Австралия

Десислава Радева преряза лентата на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив

Бургас се готви за червения код

В Бургаско продължава подготовката за дъждовния период през есенния сезон, когато се очаква повишаване на нивата на водоемите. Мерките са част от програмата на Общината за ограничаване на последствията при обилни валежи и наводнения.

Почистването на водоемите се извършва по план от месец април без прекъсване и обхваща реките и деретата, които попадат в границите на населените места.

Специално сформираните екипи, в които работят и хора, лишени от свобода, премахват натрупаните наноси, храсти и високите треви от тези части на коритата, в които оттичането на водата може да бъде затруднено и да предизвика наводнение.

В момента работните групи на Община Бургас са съсредоточени в една от важните точки в морския град. Те разчистват началото на канала, който свързва езерото Вая и Черно море. Осигуряването на добра проводимост на водното съоръжение е важна мярка. Така ще се предотврати заливането на главния път за Созопол и Южното Черноморие, когато нивото не езерото се повиши драстично.

През следващите дни екипите ще почистват района при най-ниската точка на дерето в квартал “Долно Езерово”, където при обилни валежи се събира голямо количество вода от околните местности. Другата седмица започва планирано почистване в квартал “Лозово”.

Извадените от реките и деретата клони и храсти се събират на купчини. След като изсъхнат, се извозват до сметището. Там, където наносите не могат да бъдат изчистени само с ръчен труд, се използва техника за изгребване на тинята от коритата.

Досега екипите да обработили по веднъж всички речните корита и деретата на територията на град Българово, селата Драганово, Брястовец, Изворище, Димчево, Маринка, както и в кварталите “Ветрен”, “Долно Езерово” и “Лозово”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.