До броени минути става ясно кое е сензационното откритие на НАСА за Марс (Гледай на живо)

Извънредна пресконференция на НАСА, на която ще бъдат съобщени сензационни разкритие за Марс - червената планета, започва в 18.30 ч. Има ли живот на Марс, течаща вода или дори океан? Отговорите на тези горещи въпроси вълнуват хората по цялото земно кълбо и ще станат ясни до броени минути. Събитието ще се излъчва на живо на сайта на NASA.

На историческото събитие във Вашингтон ще говорят Джим Грийн, директор планетарни науки на агенцията, Майкъл Майер от програмата за изследване на Марс, Луджендра Оджа от института “Джорджия” в Атланта, както и други учени.

Най-вероятно американската агенция за космически изследвания ще разкрие, че е открила доказателства за течаща вода. Слуховете са подкрепени от присъствието на Луджендра Оджа на пресконференцията. През април тази година марсоходът “Кюриосити” засне минерална структура на Марс, която може да е формирана единствено от вода.

Това не е първият път, когато НАСА използва пресконференция, за да обяви за революционно откритие. През юли на подобна пресконференция агенцията обяви за откриването на подобна на Земята планета: Kepler-452b.

Британският вестник "Мирър" пита: "Открила ли е НАСА живот на Марс?".

Си Ен Ен пък предаде, че НАСА е открила вода на червената планета и ще съобщи за това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят