Ерджан, който преби до смърт приятелката си: Искам да съм при децата си, ученици са

Съдът остави в ареста 32-годишния Ерджан Бюнеминов, които бе задържан за убийството на жената, с която живеел, съобщиха от прокуратурата. Бюнеминов нанесъл жесток побой над 51-годишната Гюлшен Хюсеинова, с която живеел, като я удрял с ръце и крака.

Той е обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура в Шумен за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда в условията на опасен рецидив на живеещата на семейни начала с него 51-годишна жена.

Припомняме, че 32-годишният мъж пребива Гюлшен. Побоят е станал на улицата, на около 50 метра от дома на ул. „Георги Раковски” 44 Б, където двамата живеели. По-късно жената почина в болницата, където е приета.

Извършителят има богата криминална биография, в която се съдържат девет присъди за различни умишлени престъпления от общ характер.

В съдебната зала стана ясно, че има свидетели на побоя. Единият от тях е братът на убитата Гюлшен Макавей Иванов. Той бил пряк очевидец на случващото се във фаталната нощ, съобщава topnovini.bg.

Друг свидетел – Антоний Димов, посочил, че вечерта чул разправия и видял мъж да блъска и влачи младо момиче.

Прокурорът обяви, че досега Ерджан Бюнеминов е осъждан над 9 пъти и е изтърпявал наказание лишаване от свобода. Според Куздов има опасност обвиняемият или да се укрие, или да извърши друго престъпление.

Самият обвиняем също говори пред съда и заяви, че Макавей е лежал два пъти в психиатрично заведение.

„Макавей разказа пред полицаите, че сме намерили Гюлшен. Аз я вдигнах и качих насила в линейката”, разказа Ерджан Бюнеминов. Прокурорът Орлин Куздов коментира, че версията, че Бюнеминов и братът на убитата Иванов са я открили заедно в безпомощно състояние е обявена за пръв път от защитата.

Ерджан също поиска по-лека мярка.

„Искам да съм при децата си, да им помагам. Ученици са и двамата”, каза Ерджан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини