Путин пред ООН: Терористите вече са в Европа и в Русия

В международното право всеки термин трябва да е разбираем и да е с еднакви критерии. Ние всички сме различни и трябва да се уважаваме. Не трябва да забравяме опита от миналото ни. Ние имаме опита от СССР и може да кажем, че експортът на демократически революции продължава, каза руският президент Владимир Путин пред Генералната асамблея на ООН.

В момента в който президентът на Русия застана на трибуната, укаринската делегация демонстративно напусна залата.

"Проблемите в арабските държави и нуждата на техните общества да получат промяна се объркаха и там виждаме на лице грубо чуждо вмешателство, което породи нищета и мизерия. Вакумът на властта породи разпада на държавността, което довоеде до усилването на тероризма. Тези терористи са обучавани и въоръжавани. Те са оръдие срещу неизгодните управления в арабските държави, това е опасна игра, която ражда продажбата на нелегално оръжие, допълни той. Уважаеми господа, вие си имате работа с агресивни личности, които не са по-глупави от вас, не ги въоръжавайте, защото това е пожароопасно. За съжаление мога да кажа, че терористите са вече в Европа и дори в Русия", заяви Путин.

"Ние подкрепяме правителството на Сирия, което се бори против терористическите организации в региона. Не е редно да се обвинява Русия в амбиции в региона, вече е невъзможно да не се намесим в този регион. Време е да се формира широка, международна антитерористична коалиция, която да се бори с терористите. Ключовите участници трябва да са мюсюлманските държави, защото терористите се гаврят с исляма и очернят неговото име. Прекратете братоубийствената война!", обърна се Путин към делегатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия