Бедствено положение обявено в село Белозем, къщи са наводнени

Бедствено положение е обявено от снощи на територията на пловдивското село Белозем. Това каза за Фокус Иван Антонов, кмет на община Раковски.

Крайната мярка се е наложила, снощи след 23.00 часа, защото нивото на водата не е спадало достатъчно бързо. Екипите са успели да пробият стар канал, по който водата да се отича, но това не става с нужната бързина и основно за отводняване се ползват помпи на пожарната. На място са екипи на Пожарната, "Гражданска защита" и ВиК-а, който работят за нормализиране на ситуацията в селото.

„Положението не е драматично, няма опасност за населението”, каза още Иван Антонов. „Наводнени са около 10 приземни етажи на къщи, в селото. Най-добрата новина е, че в момента не вали, но ситуацията се подобрява по-бавно отколкото ни се иска”, каза още кметът на община Раковски. По думите му, очакванията са по-късно днес бедственото положение в Белозем да бъде отменено. Нормална е ситуацията и в село Болярино, където вчера също имаше наводнени къщи и улици, заради проливния дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони