Делото на Петко Стрелеца започна с разпит на ученици

Делото срещу 53-годишния Петко Петков от Лясковец започна с разпит на ученици от местното училище, които твърдят, че са били заплашвани от него. В залата от общо 11 призовани деца се явиха само 2 момчета. Учениците на 14 и 18 г заявиха, че не са пострадали от Петков, но са били свиделети, че той от балкона си заплашва малчуганите, които са спортували в двора на училището. Замерил ги с празни буркани и камъни, защото вдигали шум. Наложи се съдия Мая Маркова да прочете показанията на двете момчета по време на досъдебното производство заради разминавания във фактите, които са изтъкнали тогава и тези, които представиха днес.

Делото ще продължи в 14:00 ч, когато се очаква да се явят и останалите призовани ученици. В кулоарите адвокат Виктор Костов, който е един от защитниците на Петко Петков обяви, че по делото за пореден път не се явява редовно призована експертка от Института по психология към МВР.

"Ще настояваме пред съда това вещо лице да бъде доведено принудително. Ще предявим и други доказателствени искания, свързани с готвенето на филмов материал", каза адвокат Костов. Процесът е насрочен за 4 дни тази седмица, но според защитата на Петко Стрелеца делото няма да приключи, а вероятно ще бъде отново отложено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони