Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Мотоциклетисти нарочно вдигат шум, махат си заглушителите

Мотоциклетисти нарочно вдигат шум на пътя, за да се правят на “интересни”. По принцип, пистовите мотори имат шумозаглушителни тапи, които са в гърнетата на возилата, но ги махат нарочно. Това съобщиха от КАТ в Бургас.

Както “Труд” писа, 17 пистови мотори и леки автомобили са били спрени от движение през изминалите дни, заради нетърпим шум, който издават при движение. Бургаските патрули на КАТ вече разполагат със специален уред, който измерва шума и прилагат санкцията. Техническото средство е зачислено на “Пътна полиция” и улавя шум над нормите.

По принцип возило, което издава превишен шум, се води “технически неизправно”. Това заяви шефът на КАТ в морския град Иван Ишкиев. До отстраняване на съответната неизправност, автомобилът или моторът, се спират от движение. При автомобилите, често се случва водачите сами да са си отрязали гърнетата, за да шумят и да правят впечатление. Затова, когато бъдат спрени, водачите им биват поканени в КАТ да си сменят гърнетата или да си поставят нови.

Мотоциклетистите- нарушители обикновено са млади шофьори, които са рискови. Те са водачи, които много често подценяват ситуациите на пътя и могат да причинят тежки канастрофи, смятат в КАТ. Същото важи и за водачите на спортни автомобили.

За следващото лято се предвижда няколко катаджии от специализираното моторизирано звено за бързо реагиране, да следят само за такива нарушители- млади водачи, които демонстративно не спазват правилата на пътя.

Катаджиите са и по петите на организатори и участници в гонки. На два пъти, нарушителите са пробвали да измамят органите на реда, но схемата им е разгадана, каза Ишкиев. Те нарочно подавали сигнали на дежурния, че в края на града се организирала гонка, представяйки се за възмутени граждани. В същото време, провеждали гонка на къси отсечки на съвсем друго място и смятали, че така са заблудили катаджиите и са ги отдалечили, за да не ги заловят и санкционират.

Участниците в подобни опасни състезания бързо се разбягват, затова призоваваме гражданите да подават сигнали, щом ги забележат, казаха от КАТ.

В Бургас статистиката сочи, че броят на катастрофите от началото на годината е с 10- 15 % по- малък в сравнение с миналата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.