Съпругата на убития командос Емил Шарков: 5 или 50 години присъда за убиеца няма да върнат мъжа ми

Днес във Великотърновския окръжен съд продължава да се гледа делото срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков. Магистратите ще заседават четири дни, а и в залата ще бъдат разпитвани по казуса, като в съдебната зала ще бъдат разпитвани 11 ученици, за които Петков твърди, че са атакували дома му. Пред камерата на БНТ съпругата на убития командос Емил Шарков - Милена, сподели, че се осланя на българското правосъдие, че ще отсъди правилно.

„Дали ще осъдят физическия убиец на 5 или на 50 години, за мен няма значение, защото това няма да ми върне Емо, но се надявам примерът, който ще даде съдебната система на обществото, да бъде достатъчно показателен“, заяви носителката на титлата "Мисис България".

Петко Петков е обвинен в умишленото убийство на Емил Шарков, който бе застрелян миналата година в дома си в Лясковец и за притежанието на незаконни боеприпаси.

11-те ученици ще бъдат разпитани в съдебната зала в присъствието на училищен психолог, педагог и родители. Адвокат Иво Пазарджиев, който е един от защитниците на Петков, заяви за БНТ, че целта на свидетелствата е да се направи характеристика на мъжа и да се установи дали е бил сериозна заплаха за децата и дали е било основателно провеждането на последвалата специализирана операция в Лясковец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони