Английски Рамбо побърка полицията

26-годишният британец Джон побърка полиция, туристи и персонал в комплекса Слънчев бряг, че и в близкия Несебър.

Около 22 часа в понеделник, пристигналият като организиран турист ММА боец Кери откраднал от складовата база на «ММ Комерс»...мотокар. Джон подкарал мотокара и като фурия, заедно с него преминал през заключения с метални двукрили врати портал. Озовал се близо до пътя Бургас- Варна. Пътешествайки с краденото возило, боецът стигнал до кръстовище между «Аква парк - Слънчев бряг» и комплекс «Старият възел». С вилиците на мотокара набучил лекотоварен «Форд Транзит» и софийско беемве, като за щастие не наранил шофьорите. Водачът на беемвето бил на косъм, защото след като вилицата го пронизала, автомобилът му останал с вдигната задна част на около 40 см. от пътната настилка.

От този момент нататък между пристигналите полицаи и Джон започнала истинска война, достойна за екшън. Британецът грабнал 30-сантиметров гаечен ключ, размахвал го неистово и заплашвал да нарани полицаите, ако се опитат да го доближат. Внезапно променил тактиката. Кери започнал да се удря със стоманения ключ по главата, след това побягнал и близо до ресторант "Каручката", когато един от униформените се опитал да го задържи, бил ударен в лакътя с прословутия ключ. Друг от полицаите гръмнал във въздуха със стоп-патрони, тъй като мъжът тръгнал да атакува и него с гаечния ключ. По думите на полицая, стоп-патроните улучили нападателя в краката и тялото, но не оказали никакво въздействие върху него и той продължавал да атакува служителите.

Последвали нови гърмежи със стоп патрони, но ММА боецът продължавал да се държи агресивно и откачено, побягнал в посока Несебър и се скрил в бензиностанция «OMV”. Там награбил от рафтовете стъклени бутилки, пълни с алкохол и започнал да ги хвърля срещу полицаите, част от които извели трите служителки, намиращи се на смяна в бензиностанция, а другите се опитвали да отвлекли вниманието на нападателя, използвайки срещу него прахов пожарогасител.

Непознатият се оттеглил в кухненското помещение на бензиностанцията и след малко излязъл от там, въоръжен с два големи кухненски ножа.

За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР

– Бургас, служители от района служба «Пожарна безопасност и защита на населението» - Несебър и екип на

Центъра сза спешна медицинска помощ – Несебър.

В крайна сметка задържали Джон Кери, като му поставили пет чифта белезници.

Мъжът пристигнал у нас на 21.09.т.г., като организиран турист. Първоначално отседнал в х-л «Палацо» в Слънчев

бряг, но поради затварянето му в края на сезона, се преместил в х-л «Астория» в курортния комплекс.

Установено е, че бил активен спортист, трениращ за ММА боеве. В болницата е под засилени мерки за сигурност, като

му е взета кръв за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества. По случая в Районно управление - Несебър е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони